Zeci de mii de credincioşi în pelerinaj la icoană făcătoare de minuni

Ultima actualizare: 29-05-2012 02:48
Zeci de mii de credincioşi în pelerinaj

De Sfânta Maria e praznic mare la mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Mii de credincioşi din toate colţurile ţării s-au adunat deja în jurul mănăstirii.

Vineri, de Adormirea Maicii Domnului, cu toţii vor să se închine în faţa icoanei pe care o cred făcătoare de minuni şi care este păstrată cu sfinţenie în mănăstire.

Mulţi oameni au mers încă de miercuri la mănăstirea Nicula. Unii din localităţile din apropiere, alţii de la sute de kilometri, cu trenul sau cu maşina .

Credincioşii au amplasat sute de corturi în curtea mănăstirii şi cu cât te apropii de biserică, cu atât mai greu găseşti un petec de iarbă liber. Îi aşteaptă zile de rugăciune şi smerenie.

Biserica de lemn din curtea mănăstirii, veche de câteva secole, este înconjurată de credincioşi în genunchi.

Peste 200 de jandarmi vor supraveghea zona la hramul mănăstirii Maicii Domnului de la Nicula . Ei vor fi prezenţi atât pe drumurile din apropiere, cât şi în interiorul sau în preajma mănăstirii.

Jandarmii spun că sunt deja peste 10.000 de credincioşi în zona mănăstirii. În plus, sunt peste 30 de grade Celsius în atmosferă, iar prin curte abia dacă poţi trece - este arhiplin.

Oamenii înfruntă aglomeraţia şi căldura cu stoicism. Se roagă şi se închină la icoana făcătoare de minuni, care în urmă cu 300 de ani a lăcrimat neîncetat aproape o lună. Ei cred că o dată ce o ating sau se închină, se întâmplă miracole.

Şi mai mulţi credincioşi sunt aşteptaţi joi seara şi vineri dimineaţa, când vor avea loc slujba şi praznicul. Vor fi, se pare, peste 100.000 de credincioşi prezenţi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO