Tineti cont de moda atunci cand alegeti decoratiunile de sarbatori

Ultima actualizare: 28-10-2012 14:48

Expertii va sfatuiesc sa nu combinati mai mult de trei culori sau texturi. Se poarta si anul acesta traditionalele combinatii de rosu cu verde si auriu cu albastru. Insa bradutii decorati in stil retro cu accesorii din lemn sunt vedetele sezonului!

Magia Craciunului vine din sufletul fiecaruia. Insa si decoratiunile de sarbatoare au rolul lor si pot transforma orice casa intr-o feerie.

Fantezia fara limite este singurul principiu al impodobirii. Important este ca bradul si simbolurile Craciunului sa aiba personalitate. Astfel, sufletul gazdei se poate regasi in fiecare aranjament.

Traditionala combinatie de Craciun: rosu cu verde, reprezinta doua culori complementare. Asa ca merg perfect! La fel -  galben auriu cu tonuri de albastru.

Regulile valabile in arta plastica isi gasesc exprimarea si in decoratiunile de Craciun. Un brad stilizat poate fi facut intr-o dominanta de culoare: de exemplu auriul - simbol al belsugului.

Astfel de globuri sint lucrate manual, cu insertii de cristale, paiete sau materiale textile. Coronitele traditionale de Craciun intregesc un ansamblu reusit, si simbolizeaza prosperitatea in noul an. Dar bradul ramane piesa centrala!

De exemplu, puteti apela oricand la cateva elemente de inspiratie britanica.

Influentele scandinave, din Laponia, Tara lui Mos Craciun, se traduc prin aparitia renilor, a Craiesei Zapezii sau a creaturiilor padurii inghetate. Intr-un astfel de colt de Craciun, merg perfect cateva crengute ninse, frunze argintii si multe luminite.

Astfel de globuri se pot pastra dupa aceea in familie, cu valoare sentimentala. De Craciun - personaje de tot soiul anima atmosfera: vrajitoare pe bicicleta, soldatei de plumb si balerine, ca in "Spargatorul de nuci", omuleti de turta dulce, caluti de lemn, reni stilizati si zine. In traditia englezeasca, acestea sunt purtatoare de noroc. Atentie insa la pericolul supraincarcarii: simplitatea e regula de aur!

Un brad luxuriant poate fi facut in stil victorian. Este epoca in care au aparut, de altfel, primele globuri de sticla ca niste fructe aurii, in nuante ale opulentei.

Fastuos este si un astfel de brad princiar, cu simboluri ale carnavalului de la Venetia. Tonuri sint si ele nobile: bej-auriu si rosu-bordo.

La polul opus este bradul copilariei - cu decoratiuni din materiale textile pe care s-au cusut nasturi colorati. In stil retro putem alege podoabe numai din lemn, impletituri vegetale si figurine cusute manual.

Un brad vintage poate fi impodobit doar cu astfel de figurine din lemn, ca niste jucarii din vremea cind plasticul inca nu se inventase.

Concluzia: lasati-va imaginatia sa zburde si alegeti inspirat cele mai potrivite decoratiuni de Craciun!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO