Vladescu insinueaza ca n-ar fi legale drepturile de autor pentru jurnalisti

25-08-2010 00:00


Sebastian Vladescu

Ministrul finantelor a avut o iesire neobisnuita la o intalnire cu Uniunea Creatorilor. Sebastian Vladescu a spus ca ramane de vazut daca nu cumva contractele pe drepturi de autor pentru jurnalisti sunt o forma de evaziune fiscala.

Seful finantelor introduce astfel ipoteza potrivit careia drepturile de autor sunt acordate ilegal in sectorul mass-media si ca de acestea pot beneficia doar artistii – sculptori, pictori, actori, scriitori sau cantareti.

"Este de vazut daca dumneavostra sunteti platita in mod corect pe drepturi de autor sau daca modalitatea in care dumneavoastra sunteti platita este o formula de evaziune fiscala", i-a spus Vladescu unei jurnaliste.

Ministrul a declarat ca este surprins de faptul ca se vehiculeaza numarul de 500.000 de oameni platiti cu drepturi de autor.

Nu pot exista in Romania 500.000 de creatori care sunt obligati sa isi depuna declaratii de venituri conform noilor reglementari fiscal, ar fi remarcat ministrul, potrivit Mediafax.

Premierul Emil Boc, prezent si el la dezbatere, nu s-a aratat deranjat de schimbul de replici dintre ziaristi si ministrul finantelor publice, comentand ca este binevenita orice dezbatere pe marginea acestui subiect.

Mai multe despre acest subiect puteti citi pe www.mediafax.ro!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO