Sa alegi un vin bun este o arta in sine. Expertii ne invata ce detalii conteaza atunci cand cumparam un soi vechi

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59

Cei care iubesc aceasta licoare vorbesc despre ea cu multa pasiune si spun ca vechimea... ii face povestea mai interesanta. De ani buni, ne aflam intr-un top 10 al popoarelor consumatoare de vin.

E adevarat ca multi dintre noi aleg cantitatea in detrimentul calitatii. Dar incet, incet invatam de la francezi si italieni sa apreciem licori din struguri vechi de zeci de ani.

In general, romanii cumpara un vin vechi atunci cand vor sa impresioneze pe cineva cu un cadou special. Si de cele mai multe ori aleg anul nasterii persoanei respective. Dar dincolo de acest detaliu, specialistii ne recomanda sa aflam si povestea din spatele paharului cu vin vechi.

Stefan Timofti, Cotnari: "An, zona, soi. Depinde foarte mult de zona. Pentru ca in Moldova ar fi putut sa ploua foarte mult si in Dragasani sa fie un soare extraordinar, iar anul sa fie fantastic. Sau viceversa."

Specialistii spun ca cele mai bune sunt sortimentele rosii.

Catalin Paduraru, organizator targ vinuri: "Probabil ne apropiem de 2 milioane de sticle care sunt in momentul de fata obiect al cercetarii, al tezaurizarii."

Daca vreti sa cumparti un cadoul special pentru Craciun, puteti alege din sutele de sortimente de vin, expuse la targul international de la Romexpo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO