Vezi ce program au de sarbatori bancile, institutiile de stat si magazinele

Dată publicare: 23-12-2008 00:00
Dată actualizare: 15-10-2012 06:16


Daca nu vreti sa va prinda Craciunul fara masa plina si sfarsitul de an cu datorii, trebuie sa stiti ca institutiile statului, bancile si magazinele lucreaza in perioada urmatoare dupa un program special.


Pentru cei care nu au terminat cumparaturile, magazinele au prelungit programul. In ajun de Craciun si pe 31 decembrie, intarziatii isi pot face cumparaturile pana cel tarziu la ora 18.00. Totusi, in zi de sarbatoare si in primele zile din ianuarie, mai toate au portile inchise.

Vacanta si pentru agentiile bancare, de Craciun si in primele trei zile din an. Au un program ceva mai lung doar cele plasate in centrele comerciale.

Spre deosebire de alte servicii bancare, bancomatele vor functiona pe toata perioada sarbatorilor. Dar, din cauza cererii mari de bani lichizi, s-ar putea sa va treziti in fata unui bancomat gol. Asa ca mai bine scoateti din timp sumele de care aveti nevoie, plus o rezerva.

Serviciile medicale de urgenta vor fi asigurate, in Capitala, de 11 spitale. Pentru problemele minore, in Bucuresti sunt 30 de farmacii deschise non-stop, dar in fiecare oras exista macar un oficiu pentru urgente. In plus, din a doua zi de Craciun, cele mai multe farmacii de retea isi asteapta clientii intre orele 8.00 si 15.00.

11 spitale din Capitala asigura asistenta medicala de sarbatori.

Calatorii trebuie sa stie ca agentiile de voiaj sunt inchise pe 25 decembrie si 1 ianuarie. Dar CFR introduce in aceste zile 14 trenuri suplimentare. Acestea si vagoanele in plus, pe anumite rute, vor prelua fluxul crescut de calatori. Exista insa si reversul medaliei. In primele doua zile de Craciun, pe 31 decembrie si 1, 2 ianuarie unele garnituri vor fi anulate.

Administratiile financiare, Posta si ghiseele de plata pentru gaze si electricitate se deschid pe 3 ianuarie.

Vezi programul de sarbatori al celor mai importante supermarketuri!VIDEO PROTVPLUS.RO