Vacanta pe litoral, cu buget redus. Cat platesc romanii pentru trei luni de stat la rulota intr-un camping special amenajat

Dată publicare: 25-06-2017 17:39
Dată actualizare: 28-06-2017 07:10


Romanii cu buget redus sau cu timp nelimitat la dispozite stiu exact unde isi vor petrece vara. La mare, in rulota. Dincolo de faptul ca dau in camping pentru 3 luni cat ar da pentru o saptamana in strainatate, si-au facut mici comunitati.

In nordul statiunii Mamaia, cele trei campinguri sunt pline de la inceputul lunii.

Doamna: "Avem o baie, caci de asta ne-am schimbat si rulota, o baie unde putem sa facem dus, altceva nu avem ce face decat sa ne ordonam si sa stam la plaja."

Mariana este din Bucuresti si de mai bine de sapte ani merge la mare numai cu rulota.

MARIANA: "E o oaza de liniste, asta e cel mai important. Am facut chiar niste relatii extraordinare suntem ca intr-o familie de fapt // pana la inceputul scolii, am vrea si mai mult."

-"Aici ne-am obisnuit, venim cu cortul cu familia, avem libertate, e liniste, e marea aproape.
- Ce v-a gatit sotia?
- Ciorba, piure cu carne, ce mancam, ce gasim pe aici."

In vecini gasim o familie din Franta. Cei doi soti sunt de doua luni in voiaj prin Europa: "Este un loc linistit, patronul este foarte simpatic, am ajuns acum patru zile, vremea este superba, ne bucuram sa vizitam Romania."

O zi de camping, cu toate facilitatile, costa 20 de lei.

ENACHE DUMITRU, PROPRIETARUL CAMPINGULUI: "De anul acesta se intra numai cu card de fidelitate pentru a stimula pe acei turisti care vin de 20 de ani, o vacanta de trei luni, cu echipaj de patru persoane, cu masina sau rulota, cu toate facilitatile - apa calda, internet, energie, 1.000 de euro."

Si campingurile din Eforie au clienti vechi.

Vasile, in rulota: "Berea este aici, uite cate baxuri sunt, aici carnita, carne, salam, branza, alta carne, alte pulpe."

Vasile Mitincu din Galati spune cinstit ca n-a mai stat la hotel din '73.

VASILE MITINCU:"Nu sunt conditionat de nimic, daca azi vreau sa mananc bors de peste, fac bors in oala, cratita, ceaunul meu. Daca vreau sa fac un gratar cu mici, am gratarul, sunt conditii mult mai bune ca la un restaurant, o pensiune."

Aceleasi preturi decente sunt si in campingurile din Jupiter sau Vama Veche.


VIDEO PROTVPLUS.RO