Urmeaza saptamana patimilor pentru miei. S-a ajuns la 22 lei/ kg de carne


Ultimul update: Luni 27 August 2012 23:38
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2011 19:22
Categorie: Stiri Sociale

Pentru miei urmeaza cea mai grea saptamana. Ciobanii i-au adus deja la marginea marilor oraselor ca sa-i vanda. Cer aproximativ 15 lei in viu, pe kilogram si 20 sau chiar 22, daca animalul este sacrificat.

Pe masura ce se apropie Pastele, pretul se poate umfla, mai ales ca sunt miei putini anul acesta, dupa cum sustin crescatorii.

Zeci de ciobani si-au organizat deja tarcurile cu miei pentru vanzarea care va incepe luni in piata special amenajata din Capitala. Au venit din toata tara sperand totusi ca planurile facute acasa se vor potrivi cu cele din targ. Un pret bun, daca ne gandim ca in magazine kilogramul de miel se vinde cu aproape 28 de lei.

Crescatorii s-au plans ca pretul e acelasi de anul trecut, desi chiria tarcului din piata s-a dublat ajungand la 1500 de lei. Cumparatorii, in schimb, erau nemultumiti ca targul din Bucuresti se deschide abia de maine.

In tara, ciobanii spun ca vor iesi cu mieii cel mai tarziu la piata in joia mare ca sa fie carnea proaspata duminica. Unii au vandut deja cam tot ce aveau.

 

 

Tags: miei, paste, traditii,

Circuitul mielului de Paste: noi cumparam de la bulgari si vindem la arabi
Miei mai mici si mai scumpi, de Pasti. Kg de carne se va vinde cu 13 lei
Ciobanii trimit mieii la export pentru a-i importa apoi la pret dublu
VIDEO PROTVPLUS.RO