Gestul facut de un actor din Oradea pentru colegi, dupa ce acum 3 ani a suferit un atac de cord pe scena


Ultimul update: Luni 03 Aprilie 2017 06:51
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2017 13:22
Categorie: Stiri Sociale

Initiativa pe cat de neobisnuita, pe atat de nobila a unui actor din Oradea.

Dupa ce a trecut printr-o experienta de sanatate dificila, un atac de cord suferit chiar pe scena, barbatului i-a venit o idee nobila: sa cumpere un defibrilator pentru teatrul la care joaca.

Demersul sau a fost atat de bine primit de public, incat actorul a reusit sa adune din pretul biletelor si donatii, bani pentru doua astfel de aparate. Actorul spune ca vrea astfel sa-si ajute colegii al caror consum emotional, pe scena, este uneori enorm.

Serban Borda are 40 de ani si aproape jumatate dintre ei si i-a petrecut pe scena teatrului. In urma cu 3 ani a facut atac de cord si era aproape sa isi incheie socotelile cu viata. Anul trecut si o colega de-a lui Serban a cazut din picioare, chiar pe scena, tot din cauza unei afectiuni a inimii.

Serban Borda - actor Teatrul Regina Maria din Oradea: "Am trecut printr-un stop cardiac in 2014, pe scena s-a intimplat, intr-un spectacol in care jucam eu, ca o colega sa nu poata sa joace ultima scena. "

Corina Cernea - actrita Teatrul Regina Maria din Oradea: "Inainte de scena finala, am dat sa intru in sala, am deschis usa, am facut vreo 10 metri dupa care mi s-a facut brusc rau. Consumul este foarte mare, tensiunea este foarte mare in timpul unui spectacol, emotiile sunt foarte puternice si e bun un astfel de aparat. "

La solicitarea lui Serban, cativa voluntari de la ambulanta au venit la teatru sa ii invete acordarea primului ajutor Asa ca...:

Serban Borda - actor: "Mi-a venit idea sa fac un spectacol, sa adun niste bani si sa cumpar un defibrillator pentru teatrul Regina Maria."

Putin dupa jumatatea lunii martie, Serban Borda a aparut in fata publicului cu un spectacol " fara cuvinte ".

Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat din banii stransi din bilete si din donatii actorii au reusit sa cumpere doua aparate. Asa ca unul a ramas la teatru si altul la universitatea din oras, unde invata peste 13.000 de studenti.

VIDEO PROTVPLUS.RO