Targ de mancaruri traditionale deschis in Capitala
Agitatie in curtea Palatului Sutu din Bucuresti. Oamenii au fugit cat i-au tinut picioarele intr-acolo, dupa ce un fum iute de pastrav aruncat pe jar a umplut toata zona Universitatii.
In ceaune, mamaliga aurie ca o luna plina a dat si ea in clocot, iar din tavile cu ulei incins mai ca sareau direct pe trecatori vestitele placinte maramuresene. Cu alte cuvinte, in aceasta duminica tihnita, cine a vrut sa mamance zdravan si sanatos a avut de unde.
Cel mai mult au avut de rabdat clientii care au poftit branzeturi. Aici a fost coada mare. Asa ca unii au salivat pana i-a intrebat totusi gazda daca nu vor sa si guste marfa.
Este insa complicat sa te hotarasti cand ai in fata ochilor si telemea si cascaval afumat si branza de burduf, plus cas cu chimen.
Ca la un semn, insa, toata lumea a tresarit. Un miros placut de aluat prajit le-a adus in centrul atentiei pe cateva gospodine din Maramures, care si-au mutat bucataria in mijlocul orasului. Imbracate in straie populare, au framantat toata ziulica placinte.
Daca ati ratat festinul, saptamana viitoare sunteti invitati din nou la masa!