Tabara magica din Pucioasa. Locul din Romania unde copiii suferinzi de cancer isi primesc copilaria inapoi

Dată publicare: 12-07-2015 18:09
Dată actualizare: 15-07-2015 07:04


Zarva mare in Branesti, un sat din apropierea statiunii Pucioasa. Tabara Magicamp, destinata copiilor cu probleme oncologice si-a deschis portile.

Tabara functioneaza in casa unui localnic inimos, care vrea sa-i ajute pe copiii aflati in suferinta sa uite de problemele grave care-i macina. Cu priviri nelamuritesi intrebatoare pustii au descins duminica in Magicamp.

O armata de personaje galagioase le-a iesit in cale. In Magicamp, toate problemele, oricat de grave ar fi sunt date uitarii si inlocuite de "joaca". Acesti copii si-au trait o mare parte din viata prin spitale luptand cu o boala.

Sistemul nostru medical le ofera tratament. Insa nu se ocupa si de mintea si sufletul lor, ca sa-i ajute sa uite suferintele prin care trec.

Timp de o saptamana, toata lumea va fi a lor. Si se vor distra din plin. Aici, au medici care ii supravegheaza si voluntari pregatiti sa-i ajute. Vor uita peste cateva zile de suferinta si vor prinde si mai mult curaj pentru a lupta cu boala. Anul trecut, in Magicamp au fost 32 de copii.

Pentru acesti copii, Vlad Voiculescu a transformat casa parintilor in tabara, a strans bani din donatii si o armata de voluntari si s-a pus pe treaba. Magicamp este locul pe care psihologii il numesc ancora.

E locul de care copii se leaga si lupta cu boala cu gandul ca intr-o buna zi se vor intoarce in aici. In Romania, acum sunt mii de copii cu afectiuni oncologice. Nimeni nu stie exact cati. Timp de o luna, prin Magicamp vor trece 80 de copii. Iar anul viitor, daca noi toti vom sustine proiectul, vor ajunge mai multi copii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO