Povestea tanarului roman care face scoala in Danemarca si livreaza lapte “la usa”, prin Facebook

Ultima actualizare: 21-10-2012 07:32

Studentii romani nu-si mai permit sa piarda timpul. Asta, desigur, daca stiu ce vor, de la viata. Doi asemenea tineri muncesc de tineri, desi le-ar fi fost mult mai simplu sa petreaca noaptea si sa doarma ziua.

Ambii au pus pe picioare cate o ferma cu bani luati de la Uniunea Europeana.

Tiberiu Mitrea are 22 ani si este student in anul 3 la Marketing-Management la o univeristate din Danemarca. In 2010 a infiintat o ferma de vaci la Sura Mare cu bani europeni obtinuti prin doua programe, unul de 10.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri si unul de 1.500 de euro anual, timp de 5 ani, pentru sprijiirea fermelor de semi-subzistenta.

Deocamdata are doar 11 vaci de lapte, care dau zilnic 200 de litri .

''Promovarea o facem exclusiv pe Facebook, eu sunt un pasionat de Facebook, iar conceptul de livrare e simplu: Lapte proaspat din ferma direct la usa ta'', spune Tiberiu.

Fiecare client plateste 5 lei pentru o sticla de 2 litri, iar Tiberiu spera ca in curand sa acapareze piata.

Tot student este si Radu din Bistriuta Nasaud, dar in anul 5 la Medicina. In 2009 a reusit sa obtina si el fonduri europene.

"Am acesat masura 112 privind instalarea tinerilor fermieri in valoarea de 25 000 de euro bani pe care i-am primit in doua transe, am investit in construirea a doua hale, una de 800 de gaini si una de 2500 de puicute", a explicat tanarul.

Utilajele le-a cumparat din Spania pe datorie. In timpul saptamanii, de ferma se ocupa partenerul sau de afaceri, adica tatal lui. Aici nimic nu se arunca, totul se transforma. Urmatorul pas este livrarea catre supermarketuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO