Statul experimenteaza saracia pe orfani. Un copil in plasament primeste 9 lei pe zi pentru mancare

Dată publicare: 27-11-2011 20:21
Dată actualizare: 08-11-2012 04:02


In Romania, numai copil in grija statului sa nu fii. Oficial, fiecare primeste 9 lei pe zi pentru mancare. Orice adult care face piata isi da seama ca este greu de incropit o masa cu aceasta suma.

Norocul celor mici este ca pe asistentii maternali nu-i rabda inima sa-i stie flamanzi si cheltuiesc din banii lor. Iar cand nu mai pot, renunta si-i duc inapoi in centrele de plasament.

Practic, statul experimenteaza saracia pe orfani. O data la trei luni, fiecare copil mai primeste bani pentru: haine, incaltaminte, rechizite, carti, transport, cosmetice, lenjerie, eventual jucarii. Cat? 100 de lei. Si din nou e nevoie de asistentul maternal si marea lui experienta la calcule.

Culmea ironiei apare de sarbatori. La Brasov, de exemplu, pentru cadourile de Craciun, asistentii maternali au primit patru suluri de hartie igienica, trei pliculete cu sampon, plus sapun, pasta de dinti si un burete de vase. Revoltati, unii au refuzat pachetul.

Cei care le-au facut insa darurile nu se simt deloc stinjeniti.

Un asistent maternal care are in grija doi copii primeste lunar 800 de lei salariu. Cu asa venituri, nu e de mirare ca, numai in ultimul an, satui sa cantareasca saracia, sute de asistenti si-au dat demisia. Iar copiii pe care ii aveau in grija au ajuns iar in centre de plasament.


VIDEO PROTVPLUS.RO