Spitalele risca sa ramana doar cu bani pentru salarii!

Ultima actualizare: 26-04-2012 22:49

Subfinantarea sistemului sanitar ne-ar putea face sa mergem la spital cu leucoplastul de acasa. Din cele 478 de spitale, aproximativ 300 risca sa nu aiba decat fonduri pentru salarii.


Finantarea deficitara a sistemului sanitar ar putea face ca din trimestrul al patrulea spitalele sa ramana fara bani pentru tratamente, ci doar pentru plata salariilor, a spus Irinel Popescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la videochatul stirileprotv.ro.

Minusurile actualului buget ar putea aduce deficiente grave in sistemul sanitar: neasigurarea eliberarii de medicamente, reducerea numarului de beneficiari cu nu mai putin de 2,8 milioane de persoane fata de anul precedent sau neasigurarea continuitatii tratamentului pentru bolnavii deja existenti in anumite programe, cum ar fi cel de oncologie.

Programul de oncologie detine de altfel si recordul la diferenta de suma acordata in 2008, cand era sustinut de stat in proportie de 85%, fata de 2009, cand este finantat numai in proportie de 24%.

In ceea ce priveste serviciile spitalicesti, riscam neasigurarea serviciilor medicale pentru peste 500.000 de bolnavi in spitalizare continua si pentru peste 250.000 de bolnavi in spitalizare de zi. Acesti oameni ar ramane fara tratament, iar salariatii fara remuneratie.

Asadar, daca Guvernul nu face o infuzie de bani in sistemul sanitar, in curand pacientii ar putea ajunge sa-si plateasca toate serviciile din spitale. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO