Esti agresiv in trafic? Ramai fara carnet, timp de 2 ani. Cum comentezi propunerea Politiei?

Dată publicare: 25-08-2011 18:30
Dată actualizare: 29-10-2012 20:54


Doi ani fara permis de conducere pentru soferii care recurg la violenta in trafic! Asta propune seful Politei Romane in speranta ca o astfel de pedeapsa ii va mai pondera pe soferii agresivi.

Aceasta masura alaturi de cea in care sa fie confiscate masinile celor care iau amenzi repetate si nu le platesc fac parte din propunerile de modificare a Codului Rutier.

Doi indivizi au fost incatusati de politie azi-noapte pe strazile Capitalei. Sase echipaje de interventie au blocat in trafic masina de culoare alba. Cu doar cateva secunde inainte, suspectii ar fi amenintat cu pistolul un alt sofer ce-si vedea de drum. Barbatul a sunat la 112.

Soferul amenintat a procedat foarte bine. S-a stapanit, nu a raspuns provocarilor si a cerut ajutor. Insa rar se intampla asa. De cele mai multe ori soferii care se sicaneaza in trafic ajung la vorbe grele si chiar la pumni. Asa cum s-a intamplat si cu acesti doi barbati, potoliti de un agent de la Brigada Rutiera.

Pentru acesti soferi agresivi responsabilii vor sa introduca sanctiuni drastice. 

Si daca tot vorbim despre amenzi, politistii propun marirea lor. Mai mult, ca sa fie siguri ca vor fi si platite, cer ca procesul verbal de amenda sa fie executoriu. Adica, autoritatile sa-i confiste masina celui care nu achita sanctiunea in termenul legal. Autoturismul va fi scos la licitatie si vandut, iar statul va incasa contravaloarea amenzii. Restul va ajunge la proprietar.

O astfel de masura, spune seful Poltiiei Romane, este pentru cei care incalca legea si refuza sa suporte consecintele. Poate asa vor incalca mai rar legea. Liviu Varciu face haz de necaz si propune si el sanctionarea soferilor pentru ocheade.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO