Soarta taxei de poluare va fi decisa in justitie


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 11:54
Data publicarii: Duminica 03 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Sunt deja doua proceduri deschise impotriva Romaniei, una din partea Comisiei Europene, iar a doua vine de la Tribunalul Sibiu unde mai multi proprietari cer restituirea impunerii pe care o constituie discriminatorie.

Oficialii Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene au confirmat ca au primit sesizarea Tribunalului Sibiu. Judecatorilor de la Luxemburg li se cere sa spuna fara echivoc daca taxa de poluare perceputa in Romania este sau nu legala. Procesul vine dupa ce mai multi romani s-au plans ca au platit mii de lei ca sa isi poata inmatricula masinile aduse din vest.

Magistratii nostri au la randul lor dubii in privinta legalitatii ordonantei asa ca au suspendat toate dosarele aflate pe rol.

Decamdata procedura de infrigment este in faza preliminara, in care documentatia trimisa din Romania este tradusa in toate limbile comunitatilor europene. In 3 saptamani expira insa termenul pana la care autoritatile de la Bucuresti trebuie sa isi exprime punctul de vedere in scris.

Specialistii in drept comunitar estimeaza ca raspunsul judecatorilor o sa fie in favoarea proprietarilor insa vestea mai putin buna este ca procesul ar putea dura un an si jumatate. Pana atunci, statul roman este liber sa incaseze nestingherit taxa de poluare.

Cine nu si-a luat masina noua in acest an va plati mai mult din 2010
Nici masinile Euro 4, sub 2.000 cc, nu vor mai fi iertate de TAXA AUTO!
VIDEO PROTVPLUS.RO