Situație disperată pentru călugării de pe Muntele Athos. Rezervele de alimente și medicamente s-au terminat

Ultima actualizare: 28-05-2020 10:08

Călugării și părinții de pe Muntele Athos au nevoie de medicamente și alimente.

Sfântul Munte a fost închis din cauza pandemiei și, din 20 martie, aici nu au mai intrat pelerini și nici ajutoare.

Mai grav este că, de câteva săptămâni, natura s-a dezlănțuit și a măturat drumurile din jurul schiturilor.

Credincioși din toată țara au pornit ample campanii de colectare de alimente și medicamente care vor ajunge la călugări.

Călugării de pe Muntele Athos sunt la ceas de mare încercare. Sfântul Munte a fost închis în timpul pandemiei, iar rezervele de alimente și medicamente, necesare călugărilor din schituri, s-au terminat.

Călin Pintea, organizator campanie de colectare: „Drumurile de pe Muntele Athos s-au surpat, comunicarea între mănăstiri se face cu foarte mare dificultate. Existau mici tronsoane betonate, acelea sunt șterse de apă.  Microbuzele pot merge pe distanțe foarte scurte, iar materialele de construcție sunt cărate în coșuri, în spinare."

Situația se agravează pe zi ce trece. Pentru a veni în ajutorul călugărilor, voluntarii au început o amplă campanie de colectare de alimente și medicamante.

Călin Pintea: „Cu această colectă alimentară noi nu strângem orez, pateu sau făină, ci efectiv împrăștiem semințe de lumină."

În curtea Protopopiatului Ortodox de la Târgu Mureș, oameni cu inimă mare aduc pachete cu cele necesare. Cei care nu au posibilitatea să transporte alimente, donează bani sau medicamente.

Voluntar: „Am aflat prin intermediul unei cunoștiințe despre această colectă și am hotărât, împreună cu soțul meu, să ajutăm la rândul nostru."

Voluntar: „Acolo este un loc special, un loc unde foarte multe frământări sunt lăsate de pelerini. E motivul pentru care ne-am implicat și ne vom implica în continuare."

Voluntar: „Indiferent cât suntem de atei sau credincioși e bine că în momentele de răscruce ale vieții noastre, să sperăm și să ne punem nădejdea în credință."

Convoiul cu ajutoare va pleca spre Muntele Sfânt, iar voluntarii vor duce călugărilor medicamentele, alimentele și banii strânși.

Cei dornici să ajute, o mai pot face în următoarele două săptămâni, chiar și cu bani în conturile asociațiilor responsabile de întreaga acțiune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO