Un bloc intreg a fost lasat fara caldura dupa ce cativa locatari nu si-au platit intretinerea. Cate grade sunt in apartamente

21-01-2016 07:39


Gerul naprasnic de afara le face viata un calvar nu doar celor nevoiti sa iasa din case in aceste zile. In Bucuresti sunt famili care dardaie in locuinte in care termometrele arata doar zece grade Celsius.

Unii dintre vecinii lor au adunat datorii la intretinere, asa ca blocul a ramas fara caldura, dar si fara apa calda. In aceasta situatie sunt si locatarii unui bloc din sectorul 4. Asta desi legea ii protejeaza in astfel de conditii.

In conditiile in care afara sunt - 16 grade Celsius, in apartamentele celor debransati de RADET pentru neplata, termometrele arata 10 grade. Asta desi conform contractului, furnizorul de energie termica este obligat sa asigure un minim de 12 grade.

Acest lucru este sustinut de oamenii greu incercati de frig in case.

"-Cum e caloriferul?"
"-E perfect. E rece, mai rece decat vara."

Cei care locuiesc in acest bloc din cartierul Berceni spun ca fosta administratora nu ar fi achitat datoriile catre Radet. Femeia care avea blocul in grija din 2003 a fost demisa anul trecut de locatari. Datoriile blocului in prezent sunt de peste 4 miliarde si jumatate, asta in conditiile in care au cazut deja la o intelegere cu cei de la Apa Nova pentru a avea apa rece si totodata pentru a beneficia de o esalonare. Desi pare greu crezut, sunt nevoiti sa infrunte iarna fara caldura si fara apa calda.

-“Cum rezistati?
-Dau drumul la aerul conditionat pe caldura, care nu mai face fata acum ca e prea frig."

"Uite asa ma incalzesc mamica, cu patura in cap."

Multi dintre ei se gandesc acum cu teama la facturile pentru curentul electric.

"-Cu apa calda cum va descurcati?
-Am bagat boilere fiecare."
Iar necazurile se tin lant pentru ca problemele de sanatate nu au intarziat sa apara.
"-Problemele sunt de la administratie, da.
-Cum o sa treceti peste iarna asta?
- Ne chinuim, mai dau drumul la cuptor la gaze, na, te imbolnavesti."

In tot acest timp, penalizarile continua sa se adune, iar locatarii intentioneaza sa o dea in judecata pe femeia care s-a ocupat de administrarea blocului. Pe de alta parte, oamenii spun ca au facut si o sesizare la Guvern, iar din partea primariei primesc acelasi raspuns - daca nu achita datoriile, nu vor avea caldura.

VIDEO PROTVPLUS.RO