Si-n Chisinau e scandal din cauza cainilor! Primarul a fost dat in judecata

Ultima actualizare: 03-11-2012 13:40

Nu numai Bucurestiul fierbe din cauza problemei cainilor vagabonzi, ci si capitala vecina: Chisinaul. Acolo, primarul Dorin Chirtoaca s-a trezit dat in judecata pentru eutanasierea maidanezilor.

 

Conform PRO TV Chisinau, Asociatia pentru Protectia Animalelor "Alga" a recurs la instanta de judecata pentru a-l opri pe edilul Dorin Chirtoaca din actiunea de eutanasiere a cainilor vagabonzi.

La fel ca in Bucuresti..si in Chisinau sunt pe strazi o multime de maidanezi: aproximativ 30.000 de animale.

Dupa ce sunt prinsi, daca timp de 10 zile cainii nu sunt revendicati de nimeni, acestia sunt eutanasiati. Primarul Dorin Chirtoaca, citat de Pro TV Chisinau, afirma in apararea sa ca eutanasierea este o masura care se aplica in mai multe tari europene. In plus, respecta conventia pentru protectia animalelor.

Asociatia "Alga" nu vrea sa auda de asa ceva si cere instantei sa-l oblige pe Dorin Chirtoaca sa prezinte un plan privind sterilizarea, in 2010, a cainilor fara stapan, si sa supuna aceasta problema dezbaterii publice. Aparatorii animalelor afirma ca dispun de imagini socante despre exterminarea cainilor, dar ca le vor prezinta mai intai instantei, apoi le vor face publice.

La randul sau, primarul Chisinaului recomanda Asociatiei sa dea o mana de ajutor municipalitatii in rezolvarea problemei maidanezilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO