Semintele proaste din import dau "roade": fructe si legume putrezite

08-07-2010 00:00


Pe langa pierderile provocate de inundatii, cel putin 7% din recolta s-a stricat pe camp, din cauza unor seminte proaste, aduse din import. Ce-i drept, nici specialistii din ministerul agriculturii nu au investit in crearea unor soiuri rezistente.

Samanta romaneasca e deja istorie in foarte multe judete din tara. Mai nou si soiurile din strainatate dau rateuri. Fermierii spun ca asta se intampla din cauza distribuitorilor.

Pe ogoarele din Lunguletu, judetul Dambovita, de exemplu, taranii plang in pumni. Oamenii au cumparat samanta de cartof "Elita" de la distribuitori din Covasna si Brasov. Fara acte, spun ei, si recolta le-a fost cum le-a fost norocul sau ... ghinionul.

Un kilometru mai incolo, alti agricultori au pariat pe "Riviera", un soi olandez. Din 35 de tone de cartofi, 25 s-au stricat.

Recolte grozave nu au nici ceilalti cultivatori si oamenii spun acelasi lucru: una a fost in catalogul de vanzari si alta a fost recolta.

Sefii din ministerul agriculturii vor incepe o ancheta.

Pana se vor dumiri specialistii de ce putrezesc legumele, noi toti vom avea o surpriza la piata. In curand, vom da mai mult cu 10% pentru tot ce vom gasi acolo.

Tags: agricultura,

VIDEO PROTVPLUS.RO