Sărbători de iarnă în condiții de pandemie. Cum vor arăta târgurile de Crăciun

Ultima actualizare: 25-11-2020 08:11

Cu siguranță, sărbătorile din acest an nu vor semăna cu nimic din ce am trăit până acum. Dispar concertele fastuoase de Revelion, iar târgurile de Crăciun, dacă se vor ține, vor fi organizate astfel încât să nu se strângă prea mulți oameni.

În timp ce autoritățile sanitare au recomandat ferm ca aceste activități să fie anulate luna viitoare, mai multe primării fac, totuși, pregătiri.

La Timișoara, sărbătorile aduceau în centrul orașului, în fiecare seară, mii de oameni. Anul acesta, primarul Dominic Fritz a anunțat că, dacă situația medicală nu se va înrăutăți, va fi organizat un târg, însă căsuțele vor fi amplasate în mai multe cartiere din oraș.

Primarul Timișoarei: ”Ce este clar este că nu vom avea un târg de Crăciun, așa cum știm, în Piața Victoriei, în centru o să punem în mai multe cartiere câte două trei căsuțe în care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mănâncă de Crăciun, dar asta e maximum ce ne permite situația epidemiologică, pentru a avea măcar un pic spirit de târg de Crăciun."

La fel se va întâmplă și cu iluminatul festiv. Pentru a nu se mai produce aglomerație în centrul Timișoarei, autoritățile au anunțat deja că în Piața Victoriei nu va mai fi amplasată cupola de lumini. Asta pentru că în anii trecuți sub aceasta veneau foarte multe persoane pentru a-și face fotografii.

Tânăr: ”Ținând cont de condițiile epidemiologice, e normal să fie chestia asta și putem să comandăm online lucruri, chestii de care avem nevoie și nu cred că e neapărat o problemă."

Tânăr: ”Dacă îmi garantează că e calitativ și în cartier să fie câteva, da, dar altfel... Aici veneai, aveai mai multe opțiuni, să păstrăm restricțiile care sunt acum, dar să fie și ceva de calitate, că dacă mă duc și găsesc langoșu care înoată în ulei, nu mă încântă!"

Tânăr: ”Foarte bună inițiativa, ca să combatem virusul. Să revenim la normal mai repede!"

Și Craiova se pregătește pentru târgul de Crăciun. 20 de Căsuțe vor fi amplasate în Piața Mihai Viteazul și în Piața Buzești, la mare distanță una de cealaltă. Iar tarabele pentru comercianți vor fi mai puține. Într-o postare pe Facebook, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu spune că a făcut și probe pentru iluminatul de sărbători.

Alte orașe, precum Sibiu, Cluj, Brașov, dar și Capitala, au anunțat că nu vor avea târguri de Crăciun.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO