Patriarhia Bulgară a donat României moaște ale Sf. Gheorghe

Dată publicare: 23-04-2018 12:44
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Peste un milion de romani primesc urări şi fac cinste de ziua numelui. Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Ortodoxiei, a adus în biserici o mulţime de oameni.

Mai ales că duminică moaştele Sfântului au fost aduse la Bucureşti de o delegaţie a Patriarhiei Bulgare. Moaștele vor rămâne în țară ca donație pentru biserica Sfântul Gheorghe cel Nou.

La Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, cea mai mare care a primit hramul marelui mucenic, credincioşii s-au aşezat la coadă încă din zori.

Odată cu moaştele Sfântului Gheorghe au fost aduse şi rămăşiţele unui alt martir al credintei, Sfântul Emilian. Este, spun oamenii, o ocazie rară de a se ruga, într-o singură biserică, la moaştele a patru sfinţi, pentru că tot aici se aflau deja mâna Sfântului Ierarh Nicolae şi racla Sfântului Constantin Brancoveanu.

Din păcate, oboseala şi-a spus cuvântul şi câţiva credincioşi n-au mai apucat să se închine. A fost chemată ambulanța, după ce o doamnă în vârsta n-a mai putut sta pe picioare.

Echipajul i-a oferit îngrijiri, apoi a hotărât să o ducă la spital.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO