Salamul de magar sau pateul de iepure, delicatese la targul gastronomic
S-au minunat de toate vizitatorii unui targ gastronomic international deschis in Bucuresti. Unii au cumparat cateva grame, macar sa le incerce gustul. Altii au spus ca nu ar da nici in ruptul capului bucatele noastre pe asa ceva.
Carnatii de magar vin din Franta si sunt expusi alaturi de pateul de iepure. Importatorul sustine ca, la cat sunt de gustosi, e pacat sa nu fie incercati, chiar daca 100 de grame costa 10 lei.
Din Italia, vin mezeluri mult mai scumpe. Carnea de porc se imbina intr-o reteta secreta cu trufe. Vanzatorii se amuza de unii cumparatori care se incumeta sa cumpere.
Printre delicatesele mai putin obisnuite este si mierea de rapita si floarea soarelui, obtinuta cu greu de apicultorii din Sibiu.
Targul cu vanzare este deschis si duminica, cand vor fi si demonstratii ale bucatarilor.