Românii profită de ”Litoralul pentru toți”. Chiar dacă apa e prea rece, terasele sunt pline. Ce prețuri îi așteaptă
Litoralul s-a animat la sfârșit de săptămână. Cum cazarea este acum și de trei ori mai ieftină ca în timpul sezonului, mulți s-au gândit să nu rateze ocazia unei vacanțe la preț redus prin programul ”Litoralul pentru toți”.
Cei mai mulți au făcut rezervări doar în weekenduri. Iar stațiunile preferate sunt Mamaia și Eforie Nord.
Sâmbătă, vântul a fost destul de aprig, însă turiștii tot au făcut plimbări lungi pe plajă și apoi au încercat tot felul de produse din pește la un festival culinar.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
La 17 grade Celsius, apa mării a fost destul de rece pentru bălăceală. Au fost și valuri cam mari, așa că înotători au fost puțini pe plaja din Mamaia. Turiștii au preferat o plimbare desculți pe nisip.
”Reporter: Cum a fost apa?
Tânăr: Foarte, foarte rece.
Reporter: De unde atâta curaj?
Tânăr: Păi, vine acuși vacanța și vreau să fiu pregătit. Exersez înotul”.
În schimb, la un festival cu mâncare din pește s-a stat la coadă.
”Reporter: Ce v-a făcut cu ochiul?
Femeie: Scrumbia și storceagul arată foarte bine.
Reporter: Merită așteptarea?
Femeie: Daaa, clar”.
Ce prețuri au preparatele de pește
Femeie: ”Toate mi-au făcut cu ochiul, dar în final mi-am luat jumări de morun, sună foarte tare, să vedem ce gust vor avea și hamsie cu mămăligă pe plită”.
Bărbat: ”Am cumpărat pește cu cartofi. Vrem să ne bucurăm de mare și de ce am găsit aici”.
Și pentru că au fost clienți destui, plitele uriașe au sfârâit încontinuu.
Liviu Pavel, chef: ”Cred că fructele de mare cu sos roșu, astea au fost cele mai căutate. Și peștele la plită”.
Mario Drăgan, administrator cherhana: ”Am pregătit undeva la 30-35 de kilograme de midii în sos de vin alb, avem scrumbie proaspătă direct din Dunăre prinsă, avem crap proaspăt. O porție de scoici este 35 lei, undeva la 500 de grame”.
O porție de storceag se vinde cu 30 lei, una de hamsie - cu 15, saramura de somn cu mămăligă costă 50 lei, iar cea de nisetru - 60.
Programul ”Litoralul pentru toți” se încheie la sfârșitul lunii iunie. Până acum, la o singură agenție de turism s-au făcut peste 6.000 de rezervări.