Rezultate contestatii Evaluarea Nationala 2012

Ultima actualizare: 23-10-2012 21:25
Evaluarea Nationala 2012

Inspectoratele scolare au inregistrat 12.172 de contestatii la evaluarea nationala, dintre care 7.009 la limba si literatura romana, a declarat, sambata, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Stelian Fedorca.

 

Au fost afisate REZULTATELE FINALE la contestatii. Vezi aici rezultatele in functie de fiecare judet in parte.

 "Au fost 7.009 contestatii la rezultatele de la Limba si literatura romana si 5.163 la matematica, dar nu stim daca in primul caz au avut legatura cu subiectul controversat", a spus secretarul de stat.

Stelian Fedorca a mai spus ca nu poate prezenta situatia rezultatelor inainte de contestatii, intrucat sistemul informatic este astfel construit incat nu poate furniza date decat la finalul prelucrarii tuturor datelor.

"Nu putem avea informatii in aceasta etapa. Dupa ce vor fi rezolvate contestatiile, vom avea intreaga situatie", a mai spus Fedorca.

Pentru sustinerea celor trei probe de la evaluarea nationala au fost inscrisi 190.291 de elevi, 6,3 la suta dintre cei care au sustinut probele contestand notele primite.

La subiectul II al probei de limba romana de la evaluarea nationala, elevii au trebuit sa spuna, printre altele, felul propozitiei subordonate (atributiva, predicatica sau subiectiva) din fraza "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii". Aceasta cerinta a impartit elevii si parintii in doua tabere, unii sustinand ca raspunsul corect este propozitie subiectiva, iar ceilalti, predicativa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO