Revelionul pe rit vechi, sarbatorit pe Valea Prahovei

04-01-2009 00:00


Abia daca au avut timp cameristele sa dea cu aspiratorul in camerele parasite de turisti, ca alte mii le-au si ocupat. Sunt rusi, moldoveni si ucraineni, care se instaleaza pe Valea Prahovei ca sa se bucure de Craciunul si Revelionul pe stil vechi.


Vin din nou valuri de turisti la munte, spre bucuria hotelierilor. Numai in Poiana Brasov sunt asteptate peste 2.000 de persoane. 

Si pe Valea Prahovei este forfota mare. Din autocare si masini cu numere de Republica Moldova sau Ucraina coboara veseli si grabiti sa incinga petreceri si sa ajunga pe partii cei pentru care Mos Craciun vine in noaptea de 6 spre 7, iar Anul Nou pe 14. 

Multi dintre ei vin de ani de zile la munte in Romania de sarbatori si au ajuns sa fie prieteni cu receptionerii, care la randul lor le-au aflat preferintele: ii asteapta cu tuica fiarta cu mult piper si coronite din crengi de brad la usile camerelor. 

Abia au asteptat sa se intoarca la muntii plini de zapada ai Romaniei, spun turistii din Ucraina si Republica Moldova care au carat dupa ei foarte multe geamantane.

Turistii de peste Prut platesc aceleasi preturi piperate pentru cazare. Sarbatorile nu au trecut inca, in calendarul proprietarilor de hoteluri.

Petrecerile turistilor din Republica Moldova sau Ucraina se vor incheia abia pe 15-16 ianuarie, dupa Anul Nou.

VIDEO PROTVPLUS.RO