Revelatie culinara pentru 2011: curcan combinat cu porc de Mangalita


Ultimul update: Luni 14 Mai 2012 07:09
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa ce de Craciun, Revelion si Sfantul Ioan ne-am ghiftuit cu sarmale, carnaciori si muschiulet de porc, pe buzele cetatenilor se naste firesc intrebarea: "Ce bunatati au mai aparut pe la targurile de produse traditionale?".

Producatorii din Bucovina si Maramures au combinat porcul de Mangalita cu curcanul si i-au asezat pe tarabe in "editii limitate", cu mai putin colesterol.

Ovidiu Marcu, de pilda, a venit din Botosani la Bucuresti cu un curcan si un vis in desaga. In 2011 s-a trezit cu o idee: sa schimbe radical tehnica de marketing si sa combine porcul si curcanul intr-o multitudine de sortimente.

Cel mai mult a vandut de 10.000 de lei in doua zile de targ.

Multumit e insa cand cumparatorii ii cer numarul de mobil si apoi comanda saptamanal la carmangeria lui din Botosani produse proaspete.

Daca ar fi stiut ca intalnirea porcului cu curcanul e atat de reusita, ar fi inventat probabil si niste jumari cu carne de curcan.

In coltul maramuresean, carnatul eco din porc de Mangalita se detaseaza clar in vanzari.

In timp ce expertii de la Bruxelles pretuiesc aceste produse si ne arata cu orice ocazie ca mancarea eco este viitorul, sefii de la ministerul agriculturii nu stiu sau nu vor sa-i invete pe acesti oameni sa-si promoveze produsele in spatii permanente din magazine si hipermarketuri. Pe langa cele 1.000 de ferme ecologice inchise in 2009, alte cateva sute sunt in pericol sa se inchida in 2011.

Romani vs. unguri! Cine a castigat competitia culinara de la Pecica
Comerciantii ar putea fi obligati sa vanda produse traditionale pe viitor
VIDEO PROTVPLUS.RO