Si-au botezat copiii Parlament, Procuroru, Ryhanna! Orasul numelor ciudate


Ultimul update: Luni 30 Iulie 2012 04:22
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Fernando, Ryhanna, Armando sau Omar. Sunt toti cetateni ai Targovistei si mandria parintilor care au tinut ca ei sa poarte aceste nume.

Pare sa fie un trend in oras, din moment ce functionarii Primariei aproape au uitat cand au inscris ultima data in actele de nastere un nume neaos.

In schimb, au ajuns sa cunoasca mai toate personajele din telenovele, de unde localnicii se inspira cand le vine pe lume cate un copil.

In comunitatea de rromi de la marginea Targovistei, Ion si Ioana sunt nume mai putin obisnuite. Diego, Fernando sau Izabela sunt numele preferate de oamenii de aici.

De exemplu, Cerasela are sapte copii si pentru fiecare a gasit cate un nume "ales", care sa le aduca odraslelor ei noroc in viata: Armando, Nicolas sunt numai doua dintre ele. Ar mai fi un alt motiv: "S-a modernizat lumea!".

"In ultima perioada, din ce in ce mai multi parinti aleg nume ciudate copiilor lor: Procuroru, Parlament, Iazmin", a declarat Andreea Marica, asistent social la Maternitatea Targoviste.

Legea le da functionarilor autoritatea sa refuze numele ridicole, insa de obicei parintii castiga, iar bebelusii pierd bineinteles.

Statisticile de la starea civila din Targoviste arata ca din cei 2830 de copii nascuti in 2010, cam 70% au nume care suna ... ca la televizor! Asa ca un bebelus pe care parintii l-au botezat Dumitru e unicat in generatia lui!

 


 

Tags: nume,

Il cheama Captain Awesome, cu acte-n regula! Vezi si alte nume trasnite
Pink vrea sa-si numeasca copilul dupa o marca de whisky!
Cat de nebun sa fii? Nume de copii: Pilot Inspektor, Audio Science, Diesel
VIDEO PROTVPLUS.RO