Reducerea preturilor apartamentelor poate debloca piata imobiliara


Ultimul update: Marti 14 August 2012 05:25
Data publicarii: Vineri 05 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Asta spun analistii dupa valul de promotii prezentate la targurile de profil. Asta cred si oamenii, care se uita dupa case ale caror pret sa fie mai mic si cu zeci de mii de euro.


In timp ce piata apartamentelor de 100.000 de euro da semne ca se dezmorteste, pe piata celor de lux exista risc de igrasie. Dezvoltatorii recunosc ca fara reduceri nu ar fi vandut mai nimic.

Piata imobiliara la ora actuala se poate debloca doar in conditiile unor preturi mai scazute. Reducerile se refera doar la segmentul mediu, care isi poate permite un apartament la un pret pana in 100.000 de euro. Cred ca segmentul de lux al penthouse-urilor inca stagneaza
Liviu Ureche, analist piata imobiliara
Preturile apartamentelor din Bucuresti continua sa scada. Potrivit indicelui BREI, metrul patrat in apartamentele vechi a scazut cu peste 100 de euro in ultima luna, iar la cele noi a stagnat. De exemplu, in sudul orasului sunt 12 blocuri cu 1.700 de apartamente. Doar 40% dintre ele sunt vandute.

Cei care isi doresc sa devina proprietari sunt ademeniti cu garsoniere de 56.000 de euro, plus TVA, sau cu doua camere in Dristor pentru 90.000 de euro.

Unii cauta apartamente de 2-3 camere, undeva la 150.000 de euro, iar altii inca stau in expectativa. Asteapta si spera ca in primavara sa ia un apartament de trei camere la pret de garsoniera.

Asadar, cine are locuinte ieftine are toate sansele sa gaseasca si clienti. Cine tine la pret risca in speranta unui castig pe care nu-l mai garanteaza nimeni.

S-a atins limita de jos a ieftinirilor pentru apartamentele noi
Proiectele imobiliare se vand mai nou la gri
Cum resuscitam proiectele imobiliare? Prin relaxarea conditiilor de credit
VIDEO PROTVPLUS.RO