Record absolut pentru ASE. 9.500 de elevi care au luat BAC-ul in 2011 si-au depus dosarele

Dată publicare: 17-07-2011 12:43
Dată actualizare: 08-10-2012 06:36


Afaceri, finante, banci, marketing. Toate aceste domenii banoase ii fac pe tinerii romani sa tresara si sa spere ca intr-o zi vor ajunge sefi, nu simpli angajati.

Manati de gandurile de preamarire s-au bulucit cu miile la Academia de Studii Economice, unde duminica s-au incheiat inscrierile. Profesorii vorbesc despre un numar record de candidati asta si pentru ca in premiera niciunul nu va da examen.

9 500 si-au depus pana acum dosarele la Academia de Studii Economice din Bucuresti, un numar record in istoria universitatii.

De ce atata inversunare? In primul rand, dintr-o data la ASE se poate intra fara sa dai examen si se iau in calcul doar mediile din liceu si cea de la bac. Apoi, sistemul de admitere pe baza de dosar face ca tinerii sa se inscrie la cate sapte facultati, numai sa prinda un loc. 
 

Numai ca din cauza numarului mare de doritori este foarte probabil ca ultima medie de intrare la buget sa treaca de 9. Ceea ce inseamna ca cei cu medii mai mici, vor nimeri pe un loc cu taxa, unde vor da trei mii de lei pe an.

Este primul an in care Academia de Studii Economice a renuntat la examenul de admitere. Pe 21 iulie absolventii vor afla cati dintre ei au fost admisi.
 

Tags: ase, facultati,


VIDEO PROTVPLUS.RO