"Protectia divina" pentru masinile din Romania. Cum va arata sfintirea auto, introdusa de Patriarhie

Dată publicare: 23-07-2013 18:43
Dată actualizare: 26-07-2013 06:45


Credinciosii care nu se pot multumi cu asigurarile auto obisnuite pot cere si protectie divina.

Patriarhia romana a introdus de anul acesta o sluja speciala pentru sfintirea autoturismului, pentru soferii care cred ca astfel vor fi paziti de accidente.

Noua carte de rugaciuni beneficiaza de multe imbunatatiri de limbaj. De asemenea, au fost adaugate unele randuieli cerute de nevoile pastorale contemporane, cum ar fi binecuvantarea unui vehicul.

Este mesajul pe care il poti citi pe site-ul oficial al Patriarhiei Romane prin care se confirma ca sfintirea masinii are din acest an o randuiala speciala. Un alt mesaj, de data nescris, este ca preotimea incearca sa tina astfel pasul cu vremurile.

E drept, astfel de slujbe erau facute si pana acum insa rugacinile erau adaptate, pentru ca nu exista termenul de masina, ci se foloseau cuvintele corabie sau "transport".

Cat priveste slujba, capota este ridicata in asa fel incat sa se poata stropi motorul cu agheasma, iar usile autoturismului si portbagajul sunt larg deschise.

Chiar si in interiorul masinii se da cu apa sfintita, pe fiecare scaun si pe volan. In acest fel soferul ar fi ferit de accidente si necazuri.


VIDEO PROTVPLUS.RO