Prostituate care mătură străzile şi şoferi amendaţi care sapă în parcuri!

Ultima actualizare: 24-10-2012 04:33
Prostituţia ar putea fi sancţionată cu muncă în folosul comunităţii

Asta după ce va intra în vigoare Noul Cod Penal, care introduce munca în folosul comunităţii, ca o alternativă la amenda penală şi chiar la pedeapsa cu închisoarea.

Noul tip de pedeapsă s-ar putea aplica doar în cazurile de lovire, ultraj, distrugere, abuz, prostituţie şi infracţiuni legate de circulaţia rutieră.

Munca în folosul comunităţii va fi obligatorie în special în cazul condamnărilor la închisoare cu suspendarea executării şi va fi o opţiune în primul rând pentru cei care primesc amendă penală.

Acest gen de pedeapsă nu este o noutate pentru România. În urmă cu câţiva ani, legea îi obliga pe cei care nu îşi plăteau amenzile contravenţionale să muncească la salubrizare, la întreţinerea parcurilor şi oriunde aveau nevoie primăriile. Legea s-a dovedit ineficientă, pentru că nu exista nicio autoritate care să urmărească soarta celor sancţionaţi. Acum însă, de condamnaţi se vor ocupa nu doar judecătorul şi consilierul de probaţiune, ci şi poliţistul.

Deocamdată, proiectul este în faza dezbaterii publice, iar reprezentanţii Ministerului Justiţiei nu ştiu când va fi adoptată forma finală a noii legi penale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO