Proiectul românesc în care copiii sunt învățați să își creeze singuri desenele animate

Ultima actualizare: 16-06-2020 09:27

Pe măsură ce tehnologia evoluează, apar noi oportunități și mijloace de exprimare artistică ce pot fi încercate cu ușurință chiar şi de cei mici.

Asociaţia "Radar kids", împreună cu câţiva artişti de New Media Art, au lansat un proiect care își propune să-i invite pe copii pe tărâmul desenelor animate, animate chiar de ei.

Începe cu un curs pilot online, singurul de acest fel din ţară, realizat împreună cu copiii de la Școala Step by Step, iar rezultatul va fi o animație de 40 de secunde realizată de cei mici.

24 de copii înscrişi la acest curs, descoperă cum prinde viaţă, pas cu pas, o animaţie care porneşte de la desenele lor. Ei asista şi contribuie la întreg procesul, şi astfel nu înţeleg doar tehnica animaţiei ci şi organizarea, funcţionarea şi joburile disponibile într-un studio de animaţie.

Anca Manolache, Scenarist şi Producător la Vână animation studio: "Copiii ne-au depăşit aşteptările, noi am intrat în cursul ăsta crezând că nu vom putea să animăm şi că va trebui să facem tot felul de joculeţe şi de poveşti şi aşa mai departe ori ei s-au dovedit destul de dornici să animeze şi nu numai asta, dar ştiu foarte bine tehnologia şi atunci a trebuit să intrăm direct în software să lucrăm direct."

Cei mici au venit cu idei, care mai de care mai îndrăzneţe şi creative, iar împreună cu artiştii au realizat o poveste pe tema aviaţiei care are un final deschis.

După ce copiii trec prin mai mulţi paşi, aceştia pot participa la un concurs şi au şansa să devină co-autori ai unei animaţii. Tot ce trebuie să facă este să urmărească această poveste pe platforma bibliotecii New Media Art iar apoi să o continue cu ideile şi desenele lor.

La acest concurs se pot înscrie copii din toată ţara, iar pentru a-i ajuta organizatorii au creat o bibliotecă online, unde postează în fiecare săptămână un nou video cu informaţii.

Concursul va fi jurizat de organzitori, care vor desemna 5 câştigători. Proiectul final va fi prezentat în spetembrie la festivalul Radar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO