Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor, difuzate la TV numai de la 24.00

Ultimul update: Duminica 03 Martie 2013 04:54
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2013 18:15
Categorie: Social
Televizor

Programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor artistice si a documentarelor, vor putea fi difuzate pe posturile TV numai de la ora 24.00 (fata de ora 22.00 in prezent) pana la ora 06.00, potrivit unui proiect adoptat joi de CNA.

Potrivit proiectului de Decizie a CNA, "programele «15» se difuzeaza numai in intervalul orar 24.00 - 6.00 si vor fi insotite permanent de un semn de avertizare reprezentand un cerc de culoare alba, iar in interiorul acestuia, pe fond transparent, numarul 15 de culoare alba; fac exceptie de la intervalul orar filmele artistice si cele documentare clasificate 15, in cazul carora intervalul permis de difuzare este 22.00 - 06.00".

Proiectul de Decizie mai prevede ca "programele audiovizuale clasificate «12» sau «15» pot fi difuzate in reluare in intervalul orar 06.00 - 20.00, numai daca respecta conditiile de difuzare a programelor accesibile tuturor categoriilor de public sau conditiile de difuzare a programelor AP (Acordul Parintilor, n.r.)".

Potrivit legislatiei audiovizualului, "programe 15" sunt "programele interzise minorilor sub 15 ani", in timp ce "programele 12" sunt "programele interzise minorilor sub 12 ani". In prezent, legislatia audiovizualului prevede ca "programele 15 se difuzeaza numai in intervalul orar 22.00 - 6.00 si vor fi insotite permanent de un semn de avertizare reprezentand un cerc de culoare alba, iar in interiorul acestuia, pe fond transparent, numarul 15 de culoare alba".

Prevederea privind faptul ca programele interzise minorilor sub 15 ani, cu exceptia filmelor artistice si a documentarelor, vor putea fi difuzate pe posturile TV numai de la ora 24.00 (fata de ora 22.00 in prezent) pana la ora 06.00 a fost aprobata de CNA cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu) si un vot "impotriva" (Radu Calin Cristea).

Decizia CNA vine ca urmare a mai multor discutii intre membrii Consiliului privind emisiunile tabloide difuzate in prezent de posturile TV incepand cu ora 22.00 si marcate cu "15".

Membrii CNA au constatat ca in multe astfel de emisiuni este folosit un limbaj injurios si violent, iar persoanele sunt prezentate in situatii degradante, intentia membrilor Consiliului fiind aceea de a "impinge" aceste programe tabloide dupa miezul noptii.

Totodata, membrii CNA considera ca, mutand dupa ora 24.00 aceste emisiuni, scade riscul ca ele sa fie urmarite de copii. Proiectul de Decizie de modificare a Codului audiovizualului va fi in dezbatere publica timp de 30 de zile, potrivit Laurei Georgescu, presedintele Consiliului. Decizia va putea intra in vigoare dupa publicarea sa in Monitorul Oficial.

Televizor Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

CNA: RCS va lansa televiziunile
CNA: RCS va lansa televiziunile "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel
Plangere OTV: CNA a condamnat postul, arbitrar si abuziv, la faliment
Plangere OTV: CNA a condamnat postul, arbitrar si abuziv, la faliment
VIDEO PROTVPLUS.RO
pasari
Braconajul păsărilor, afacere în floare în Mureș. Specii protejate de lege, găsite în colivii
Femeie din Iași, internată la psihiatrie după ce și-a amenințat cu moartea soțul și copilul de 2 ani
Au angajat roboți să aibă grijă de vaci, pentru că nu găsesc personal. ”Nu trebuie să stai cu gura pe ei”
Elevii din mai multe județe au rămas fără corn și lapte. ”Stau flămânzi până seara”
Concurs anticorupție ”Civic Avengers”. Premiul: o cafea cu președintele Klaus Iohannis
Arafat vrea ca populația să fie pregătită pentru un dezastru: Să știm cum să reacționăm
visuri la cheie
”Visuri la cheie”. O fetiță și bunica ei, cu o poveste tragică de viață, au primit o casă construită de la zero
Tartă cu ciocolată și zmeură, o rețetă sănătoasă propusă de Elena Lasconi
Legendara CC-Catch concertează la Cluj. Mesajul transmis românilor de artistă
Mesajul transmis de un copil de 7 ani, părăsit de mamă. Trăiește într-o sărăcie cruntă
Motivul pentru care un tânăr spaniol a decis să aleagă Iașiul pentru bursa Erasmus
Exercițiu pentru testarea reacției la accidente. Câți au oprit să ajute