Profesoara concediată după ce a criticat-o pe Firea a lansat un manual pentru elevii de clasa a V-a


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Sursa: Facebook
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2017 11:48
Categorie: Stiri Sociale
Cristina Tunegaru

Cristina Tunegaru, profesoara de limba română care a avut o serie de declaraţii critice la adresa Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, a lansat un manual gratuit de clasa a V-a.

„În ultimele săptămâni am muncit mult şi cu drag la un manual de limba română pentru clasa a V-a care respectă noua programă. Vreau să-l distribui gratuit tuturor copiilor şi profesorilor, pentru că nu ştim când şi dacă problema manualelor va fi rezolvată. Am ataşat mai jos un manuscris al manualului. Îl puteţi folosi ca atare şi vă rog să îmi trimiteţi toate recomandările, sugestiile, corecturile necesare. Mi-ar fi foarte util şi un pic de sprijin pe partea grafică. Rezultatul final va fi un manual gratuit, sub licenţă deschisă”, a scris profesoara pe pagina sa de Facebook.

Elevii de clasa a V-a au început şcoala fără manuale, din cauza contestaţiilor depuse de edituri. În schimb, Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat un compendiu introductiv pentru clasa a V-a, care cuprinde curricula şcolară la materiile ale căror manuale au fost contestate, precum Limba română, Limba modernă 1 şi 2, Istorie, Geografie, Educaţie plastică, Muzică, Educaţie tehnologică şi consiliere, urmând ca acesta să fie folosit în primele opt săptămâni ale anului şcolar.

Manualul se poate descarca de AICI!

Sursa: Facebook Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO