Procesiune impresionanta de Inaltarea Domnului, la Galati. Sute de credinciosi au format o coada lunga de un kilometru

Dată publicare: 25-05-2017 17:30
Dată actualizare: 28-05-2017 07:30


Pelerinaj impresionant pe strazile Galatiului, cu ocazia Inaltarii Domnului si a Zilei Eroilor Neamului. Sute de credinciosi s-au alaturat unei procesiuni organizate de preotii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Au format, astfel, o coloana lunga de aproape un kilometru. Traseul s-a incheiat la cimitirul Eternitatea, unde a avut loc un ceremonial religios.

Cu steaguri tricolore si flori in maini, sute de copii au format un alai vesel, care a pornit de la biserica Inaltarea Domnului, pe principalele strazi din Galati.

Pentru ca procesiunea sa se poata desfasura in bune conditii, traficul a fost intrerupt. Chiar daca au fost nevoiti sa astepte in ambuteiaj, de data aceasta, soferii si-au pastrat calmul. Unii chiar au fost incantati de eveniment si nu au ratat ocazia sa faca poze.

De pe marginea strazii, oamenii au salutat fanfara si pe participantii la acest pelerinaj. Cea mai emotionata a fost o batrana care, cu ochii in lacrimi, a marturisit ca muzica militara o face sa tresara.

Procesiunea de Inaltarea Domnului s-a incheiat la Monumentul Eroilor, din cimitirul Eternitatea, unde a avut loc o slujba de pomenire. In apropierea grupului statuar se afla si mormitele soldatilor din Galati care si-au pierdut viata in teatrele de operatiuni din Afganistan.


VIDEO PROTVPLUS.RO