Primaria Galati, buna de plata din cauza ca nu a strans cainii maidanezi. Decizia Curtii de Apel este definitiva

Ultima actualizare: 06-03-2016 06:53

Zece mii de euro va primi ca despagubire familia unui copil din Galati, muscat de un caine comunitar. Este decizia Curtii de Apel Iasi, indreptata impotriva Primariei din Galati - cu titlul de daune morale.

Mama baietelului, avocat de profesie, s-a luptat timp de aproape doi ani in instante pentru a demonstra ca fiul i-a fost muscat de un caine maidanez si pentru a cere autoritatilor sa isi asume responsabilitatea.

Copilul a fost muscat de un caine comunitar in 2013, cand avea doi ani si jumatate. In urma incidentului, baiatul a suferit rani pe maini, picioare si la nivelul capului. Suparati parintii au decis sa actioneze in judecata Primaria Galati, institutie care se ocupa si de serviciul de ecarisaj. Dupa trei ani de procese, un judecator din Iasi a stabilit ca femeia are dreptate. Ba, mai mult, a obligat Primaria Galati sa plateasca si daune.

Reprezentantii admnistratiei locale din Galati sustin ca nu comenteaza decizia instantei si ca o vor pune in aplicare - intrucat este definitiva.

Razvan Bordei, tatal copilului, povesteste: "Deodata am auzit ca plange si, cand m-am intors, un caine vagabond il tragea de mana, cu fata in jos, pe asfalt."

Revoltati, parintii au depus reclamatii la politie si la Parchet, dar nimeni nu a tras la raspundere Primaria Galati - institutia abilitata sa gestioneze problema cainilor fara stapan. Asa ca familia baietelului a dat direct Primaria in judecata. Procesul a durat doi ani, timp in care familia sustine ca a fost supusa unor intimidari, iar mama, avocata, a fost reclamata la Barou.

Avocat Carmen Bordei, mama copilului: "Pe tot parcursul procesului au sustinut ca noi nu stim cine ne-a muscat copilul, ca e posibil sa nu-l fi muscat niciun caine si sa dam vina pe primarie pentru a ne imbogati fara justa cauza."

Dupa ce a pierdut procesul in Galati, si, culmea, parintilor victimei li s-a cerut sa plateasca cheltuieli de judecata, mama copilului a cerut stramutarea cauzei la Iasi. Acolo primaria a fost gasita vinovata si obligata sa plateasca 10.000 de euro daune morale.

Emanuela Turcu, purtator de cuvant Primaria Galati (foto sus): "Decizia instantei nu se comenteaza, ea va fi pusa in aplicare imediat dupa ce vor fi parcurse toate formalitatile legale."

In 2013 o femeie din Ramnicu Valcea a castigat procesul impotriva primariei dupa ce a fost muscata de 5 maidanezi. Institutia i-a platit atunci 10.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO