Premierul Dăncilă a discutat cu familia regală despre Centenar

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 13:48
Categorie: Social

Pentru prima dată de când este premier, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire oficială cu familia regală a României, la invitaţia Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Premierul a fost întâmpinat de reprezentanţii Casei Regale la intrarea în Palatul Elisabeta şi le-a adresat acestora un scurt mesaj.

"În calitate de premier vă mulţumesc pentru reperul moral şi îndemnurile pe care ce fiecare dată le adresaţi românilor şi nu numai", a transmis premierul Viorica Dăncilă.

Șeful Executivului a invitat familia regală ca, în parteneriat cu Guvernul, să contribuie la promovarea României în plan internațional, în contextul marcării Centenarului, în acest an, și al preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

Însă nu au discutat nimic despre negocierile pe care familia regală le-a purtat pentru a păstra Palatul Elisabeta ca reşedinţă oficială. De luna aceasta ar urma să plătească o chirie... cu valoare încă necunoscută.

Potrivit legii, familia regală a avut dreptul să stea la Palatul Elisabeta cel mult 60 de zile de la moartea Regelui MIhai, adică până pe 5 februarie, dar chiar înainte de acest termen a avut loc o negociere, astfel că familia regală va rămâne aici, dar va plăti o chirie. La preţul pieţei, spuneau reprezentanţii RAAPPS.

Evaluatorii imobiliari independenţi vorbesc despre cel puţin 80.000 de euro pentru clădirea cu o suprafaţă de 1.600 de mp şi grădină, care are aproape 13 mii de metri pătrați.

Reprezentanţii Casei Regale au spus că acceptă chiria, până când Parlamentul va aproba legea privind Statutul Casei Regale. Legea le-ar permite membrilor Familiei Regale să stea la Palatul Elisabeta gratuit 49 de ani. Proiectul de lege se află în discuţie la comisiile de specialitate, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului Tudose. Rămâne de văzut dacă actualul cabinet va reveni asupra acestei decizii.

Familia Regală primeşte acum doar 5 mii de euro pe lună de la stat drept chirie pentru Castelul Peleş, cu tot cu terenuri, anexe şi castelul Pelișor.

”Îmi doresc să cresc dimensiunea europeană a Guvernului pe care îl conduc. Anul viitor România va prelua președinția Consiliului UE, un moment esențial pentru țara noastră. Anul acesta sărbătorim Centenarul, un context unic în care trebuie să ne unim toți eforturile pentru a promova România și pentru a-i uni pe români.

M-aș bucura să vă alăturați acestor demersuri și împreună să găsim căile prin care să promovăm România în perspectiva celor două momente esențiale: Anul Centenar și preluarea președinției Consiliului UE”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă.

Telegraph, despre fostul Principe Nicolae:
Telegraph, despre fostul Principe Nicolae: "O nouă figură a speranţei". Margareta, criticată
VIDEO PROTVPLUS.RO
Va vedem, Sibiu
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă
Busu este bine și se pregătește să revină cu Vremea și Problema lui Busu
Donații pentru pacienții nevoiași, oferite de personalul medical dintr-un spital din Botoșani
Socializarea s-a mutat aproape exclusiv în mediul virtual. Efectele acestei dependențe
maraton caritabi targu mures
Sute de oameni au alergat în Târgu Mureș ca să strângă bani pentru copiii săraci
Marian Godină, poveste revoltătoare despre un taximetrist și o mamă fără bani de cursă: ”I-a luat laptele!”
ProTV, lider de audiență cu ”Singur acasă”. Reacțiile românilor pe Facebook
Credincioșii s-au îmbrâncit la sfințirea noii biserici din Techirghiol: ”Ce faceți, săriți gardul?”
Aglomerație la Târgul de Crăciun din Capitală. Cozi la mâncare și la patinoarul cu acces gratuit
Târgul de Crăciun din Constanța și-a deschis porțile. Cum au fost întâmpinați vizitatorii