Premierul Dăncilă a discutat cu familia regală despre Centenar

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 13:48
Categorie: Social

Pentru prima dată de când este premier, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire oficială cu familia regală a României, la invitaţia Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Premierul a fost întâmpinat de reprezentanţii Casei Regale la intrarea în Palatul Elisabeta şi le-a adresat acestora un scurt mesaj.

"În calitate de premier vă mulţumesc pentru reperul moral şi îndemnurile pe care ce fiecare dată le adresaţi românilor şi nu numai", a transmis premierul Viorica Dăncilă.

Șeful Executivului a invitat familia regală ca, în parteneriat cu Guvernul, să contribuie la promovarea României în plan internațional, în contextul marcării Centenarului, în acest an, și al preluării președinției Consiliului Uniunii Europene.

Însă nu au discutat nimic despre negocierile pe care familia regală le-a purtat pentru a păstra Palatul Elisabeta ca reşedinţă oficială. De luna aceasta ar urma să plătească o chirie... cu valoare încă necunoscută.

Potrivit legii, familia regală a avut dreptul să stea la Palatul Elisabeta cel mult 60 de zile de la moartea Regelui MIhai, adică până pe 5 februarie, dar chiar înainte de acest termen a avut loc o negociere, astfel că familia regală va rămâne aici, dar va plăti o chirie. La preţul pieţei, spuneau reprezentanţii RAAPPS.

Evaluatorii imobiliari independenţi vorbesc despre cel puţin 80.000 de euro pentru clădirea cu o suprafaţă de 1.600 de mp şi grădină, care are aproape 13 mii de metri pătrați.

Reprezentanţii Casei Regale au spus că acceptă chiria, până când Parlamentul va aproba legea privind Statutul Casei Regale. Legea le-ar permite membrilor Familiei Regale să stea la Palatul Elisabeta gratuit 49 de ani. Proiectul de lege se află în discuţie la comisiile de specialitate, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului Tudose. Rămâne de văzut dacă actualul cabinet va reveni asupra acestei decizii.

Familia Regală primeşte acum doar 5 mii de euro pe lună de la stat drept chirie pentru Castelul Peleş, cu tot cu terenuri, anexe şi castelul Pelișor.

”Îmi doresc să cresc dimensiunea europeană a Guvernului pe care îl conduc. Anul viitor România va prelua președinția Consiliului UE, un moment esențial pentru țara noastră. Anul acesta sărbătorim Centenarul, un context unic în care trebuie să ne unim toți eforturile pentru a promova România și pentru a-i uni pe români.

M-aș bucura să vă alăturați acestor demersuri și împreună să găsim căile prin care să promovăm România în perspectiva celor două momente esențiale: Anul Centenar și preluarea președinției Consiliului UE”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă.

Telegraph, despre fostul Principe Nicolae:
Telegraph, despre fostul Principe Nicolae: "O nouă figură a speranţei". Margareta, criticată
VIDEO PROTVPLUS.RO
echipă mobilă violență domestică
Primăriile, obligate să intervină pentru victimele violenței domestice. Decizia Ministerului Muncii
Anchetă la Bistrița, după ce două minore din centre de plasament au rămas însărcinate
Incendiu de vegetație în Ploiești. Flăcările s-au extins la un parc de dezmembrări auto
Prima dezlegare la pește din postul Paștelui. De unde vine această tradiție
O ambulanţă SMURD s-a răsturnat în Capitală. Sunt trei răniţi
Marș împotriva avortului la Iași. Mesajul tatălui unei fetițe cu sindromul Down
Un obiect suspect abandonat langa sediul unei banci din Deva a fost ridicat de pirotehnisti si transportat intr-un poligon special de la periferia municipiului
Ce a găsit un bărbat în timp ce lucra în grădină. Este din al Doilea Război Mondial
Ministrul Transporturilor: TAROM va anula mai multe curse
Un microbuz cu călători, implicat într-un accident în staţiunea Mamaia
Un mort şi doi răniţi într-un accident produs în județul Hunedoara
Spor de xerox la o primărie din Gorj. Ce spune edilul despre această recompensă
Un taximetrist din Iași, amenințat cu cuțitul. Ce au cerut agresorii