Fiscul face precizări despre fostul om al străzii care are poprire pe salariu. Cine este de vină

23-02-2018 10:42

arpad kendi

Reprezentanții ANAF au făcut precizări pentru Știrile ProTV despre cazul bărbatului din Timișoara care a trăit 10 ani pe străzi și care acum are poprire pe salariu, pentru amenzile pe care le-a primit atunci când nu avea unde să locuiască.

Astfel, cei de la Fisc spun că decizia de blocare a salariului acestui bărbat - care, ajutat de câțiva binefăcători, a reușit să se angajeze și să își găsească o locuință - aparține Direcției Fiscale a Primăriei din Timișoara și nu ANAF-ului.

Poprirea a fost realizată de Primăria Timișoara, conform următoarelor prevederi legale: art. 8 (4) din OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor (sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale), coroborat cu art. 1 pct. 32 și art. 37 din Codul de procedură fiscală (Administrarea creanţelor fiscale datorate bugetului local se realizează prin structurile de specialitate din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale cu atribuţii de administrare a creanţelor fiscale)” - spun reprezentanții Fiscului.

Statul român vrea să recupereze de la Arpad Kendi - un fost om al străzii - peste 40.000 de lei, cât reprezintă amenzile primite de bărbat în perioada în care hoinărea pe străzi.

Însă cei care îl sprijină pe ”Arpi” spun că statul putea să îl oblige să muncească în folosul comunității, ca să recupereze datoria, nu să-i ia banii, ca să ajungă din nou în stradă.

Arpi a renunțat la traiul pe stradă acum un an, după ce un multiplu campion național la sporturi extreme i-a oferit șansa la o nouă viață.

Bărbatul a fost dus la frizer și și-a schimbat radical înfățișarea.

Apoi a primit un loc unde să doarmă și s-a angajat.

Însă problemele l-au ajuns din urmă. Cei de la Direcția Fiscală a Primăriei din Timișoara i-au pus poprire pe salariu ca să recupereze de la el peste 40.000 de lei, contravaloarea celor peste 1000 de amenzi strânse de Arpi în perioada cât a stat sub cerul liber.

Arpi a strâns amenzile în 10 ani. Spune că polițiștii și jandarmii îl sancționau, deși știau că nu are de unde să plătească.

 

Cei care au decis să îi pună lui Arpi poprire pe salariu nu au dorit să comenteze măsura. S-a respectat, într-adevăr legea, dar nimeni nu a ținut cont că, dacă rămâne fără bani, bărbatul ar putea ajunge din nou pe stradă.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO