Pregătirile pentru deschiderea târgului de Paște din București, pe ultima sută de metri

Dată publicare: 29-03-2018 19:26
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


De vineri, în parcul Herăstrau din capitală, începe Târgul de Paşte. Expozanţii şi organizatorii, au aranjat decoraţiunile, căsuţele cu mâncare, dulciuri şi obiecte tradiţionale.

Vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu ouă artizanale gigant, iar cei mici se vor putea juca printre iepuraşi sau miei.

Cei care au trecut prin zonă s-au pozat lângă ouăle pictate şi au plănuit să vină în zilele următoare, la atelierele de creaţie.

La intrare, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de un coş imens în care vor fi aşezate ouă pictate.

La târg participă 70 de expozanţi. Iar printre căsuţele cu mâncare, costume populare şi obiecte tradiţionale, se vor înalța ouă de peste 4 metri, care noaptea vor lumina.

8 ouă gigantice, o oaie cu doi miei, doi iezi, o capră şi 30 de urecheaţi. Aceasta este oferta de Paşte din Parcul Herăstrău la târgul organizat de Primăria Capitalei. Aici, în curând, cu mic cu mare oamenii vor putea admira aceste ouă imense şi vor putea fotografia, mângâia sau hrăni şi animalele care for fi expuse într-un foişor. Tot acolo, permanent, va fi şi un responsabil care se va îngriji ca necuvântătoarele să fie în siguranță.

Târgurile de Paşte au apărut în marile oraşe în ultimii ani după modelul celor din Europa. Specialiştii spun, însă, că şi ţara noastră ar trebui să îşi expună mai mult tradiţia.

Decorurile tradiţionale de Paşte sunt gândite cu mult timp înainte şi în alte capitale europene. Acolo târgurile atrag zeci de mii de turişti.

Târgul de Paşte din capitală va fi deschis până pe 9 aprilie.


VIDEO PROTVPLUS.RO