Dezlegarea la peste de Buna Vestire i-a trimis pe romani la piata. In Obor s-au vandut duminica peste 3 tone de peste

Dată publicare: 23-03-2014 19:22
Dată actualizare: 26-03-2014 06:57


Peste doua zile, crestinii ortodocsi si greco catolici praznuiesc Buna Vestire. Cei care tin post vor avea dezlegare la peste, asa ca au profitat de weekend ca sa testeze piata.

Cei mai comozi au inceput si ei testele culinare direct la gratarele incinse in targurile de peste. Scrumbiile fripte, saramura de crap si hamsia prajita au avut mare succes in randul celor care nu postesc.

Ai grija cati clienti iti doresti, ca s-ar putea sa te trezesti cu ei adulmecand in fata gratarului. Varianta adaptata a zicalei i se potriveste perfect lui nea Ilie. La targul de peste, omul evalueaza de 10 minute la un fileu de crap.

Nea Gheorghe se ocupa de segmentul premium: somon, dorada si rondele de ton alb, puse la jar direct din congelator.

Si totusi, putini s-au inghesuit la monstrii marini, majoritatea crestinilor de la 4 la 84 de ani au vanat fatele. Ca in orice negustorie, nu ii poti multumi pe toti. Au fost greu de potolit cei cu portofelul plin si stomacul gol.

"Cei care gasesc un cusur pentru orice mancare de peste preparata de altcineva s-au indreptat, logic, spre piete. Bataia pestelui a fost pe la 8-9 dimineata, dar si acum, la ora pranzului, abia poti patrunde la tarabe din cauza expertilor. Constienti ca drumul spre farfurie va fi mai anevoios, dar dornici sa prinda in plase cel mai proaspat exemplar" a relatat Adriana Stere, corespondent Pro TV.

Doar in Piata Obor s-au vandut duminica peste 3 tone de peste - de la carasi de 6 lei kilogramul, la somon si rapane de 45. Indiferent ca v-ati facut sau nu rezerva de peste, Buna vestire - prima sarbatoare a Maicii Domnului din anul bisericesc - e trecuta in calendar pe 25 martie.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO