Legumele de pe taraba, la un click distanta. Camerele video din piete, o "binecuvantare" pentru locuitorii din Targu Mures

Dată publicare: 23-03-2014 19:07
Dată actualizare: 26-03-2014 06:57


Cine vinde cea mai frumoasa legatura de ceapa sau cea mai ieftina salata? Raspunsul se gaseste pe internet, in Targu Mures, singurul oras din tara in care au fost instalate camere video in toate pietele.

Clientii studiaza marfa pe site si dupa aceea pornesc la cumparaturi cu temele facute.

O doamna contabila sta multe ore la birou. Are prea putin timp sa strabata toate pietele din oras. Acum insa, cu un simplu click, ea poate vedea daca cei de la care isi cumpara fructele si legumele sunt la taraba. Mai mult, afla in timp real si preturile.

Autoritatile se lauda ca Targu Mures este singurul oras din Romania in care toate pietele au camere video.

Vasile Filimon, director Adminsitratia Pietelor Targu Mures: "Cetateanul, stand acasa in fotoliu, cu un laptop in fata sau un calculator, poate sa isi verifice in ce piata vrea sa mearga si sa cumpere la pretul cel mai mic un produs".

De sistemul video se bucura si comerciantii. Cu noua tehnologie, spera ei, clientii fideli vor sti mereu cand ii gasesc la taraba.

Reprezentantii Administratiei Pietelor din Targu Mures spun ca alaturi de camerele web, zonele agroalimentare sunt dotate si cu sisteme de supraveghere. In acest fel vor descuraja inselatoriile, dar si orice tentativa de furt.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO