Prezicerea urşilor. Cât mai durează iarna în România

Dată publicare: 02-02-2018 16:41
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Nu doar vremea neobişnuit de caldă pentru începutul lui februarie ne duce cu gândul la primăvară, ci şi previziunea urşilor de la Zoo Târgu Mureş.

După tradiţie, sărbătoarea creştină de astăzi, Întâmpinarea Domnului, se numeşte în popor Ziua Ursului.

Se spune că astăzi, Moş Martin iese din bârlog și joacă de jur-împrejur. Dacă afară e soare și ursul își vede umbra, atunci se va speria şi se va întoarce în adăpost, semn că iarna mai durează. Dar dacă nu-și va vedea umbra, atunci primăvara o să cucerească teren. De la Târgu Mureş, ne vine aşadar vestea că iarna e pe ducă.

A fost forfotă mare astăzi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Zeci de copii s-au pregătit să întâmpine urşii grădinii şi să îi convingă să iasă din bârlog.

Cornuri înmuiate în dulceaţă, dar şi mere gustoase au fost pregătite pentru cei şase urşi care au ieşit astăzi din bârlog. Când sălbăticiunile au văzut că soarele nu apare, au început să se joace în voie, semn că noi putem de-acum înainte renunţa la ghete, mănuşi şi haine groase.

Prezicerea urşilor a fost urmărită de vizitatorii grădinii, dar mulţi au spus că iarna aceasta abia dacă şi-a semnalat prezenţa. A nins puţin, şi zăpada s-a topit repede.

De mai bine de zece ani urşii din acest parc zoologic sunt pe 2 februarie pe post de meteorologi şi până acum niciodată nu au greşit.


VIDEO PROTVPLUS.RO