Declaratiile lui Petre Daea, in Giurgiu: "Primarul e germenele localitatii"; "echipajul APIA lucreaza nonstop, pana seara"
"Primarul este germenele localitatii", "echipajul APIA lucreaza nonstop, pana seara tarziu", iar "eu, intru in casele oamenilor noaptea si ii trezesc din pat" - sunt declaratiile facute de ministrul agriculturii, Petre Daea.
Demnitarul i-a vizitat miercuri pe gospodarii din Giurgiu. A vrut sa vada cu ochii lui cum functioneaza programul de sprijin al tomatelor, dar a facut si un anunt foarte serios: fermierii care nu depun cereri pana in 15 mai nu mai primesc subventii de la stat.
Ajuns la Colibasi, in Giurgiu, ministrul Agriculturii a tinut sa ii asigure pe fermieri ca angajatii APIA lucreaza la foc continuu ca sa le rezolve problemele.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: Tot echipajul APIA lucreaza non stop.
Reporter: Cred ca era o metafora.
Petre Daea: Nu metafora, chiar non stop.
Reporter: Adica cum nonstop?
Petre Daea: Pur si simplu, de dimineata pana seara.
Reporter: Asta nu inseamna non stop.
Petre Daea: Dvs. ati vrea sa lucreze... Fermier activ inseamna sa te trezesti dimineata, sa faci ceva, sa lucrezi. Sa faci dovada ca ai prasit, ca ai insamantat si esti activ atunci.
Oficialul este convins ca fermierii trebuie sa se asocieze ca sa primeasca mai usor subventii sau ca sa beneficieze de Programul ''Tomata''. Mai mult, i-a cerut primarului din Colibasi sa se implice.
Petre Daea a incurajat si un gospodar din public...
Petre Daea, ministrul Agriculturii: "Sunteti un om cu sanatate mintala, un om valoros."
Apoi li s-a adresat jandarmilor carora le-a dat asigurari ca nu are nevoie de protectia lor pentru ca e in relatii bune cu taranii.
"Merg noaptea in teren, ma duc la oameni in case, ii bat pe umar. Ii trezesc din pat. I-am trezit din pat: 'scoala-te, eu sunt asta, hai sa te ajut"" - le spune Petre Daea.
Ca sa probeze cele spuse, a condus intreaga delegatie la o casa din Colibasi.
Si daca tot l-au avut pe ministru intre ei, fermierii i s-au plans ca unele hipermarketuri le refuza produsele.
Toti cei care s-au inscris in Programul "Tomata" primesc cate 3 mii de euro dupa ce demonstreaza cu acte ca au produs si vandut 2.000 de kilograme de rosii la hectar.