Pensiile nu cresc inca, in schimb euro da - stiri interne pe scurt

Dată publicare: 05-12-2008 00:00
Dată actualizare: 16-10-2012 05:49


Guvernul a amanat aplicarea legii conform careia pensiile celor care au lucrat in medii periculoase urmau sa creasca de la inceputul anului viitor.

MARIREA SE AMANA
Legea promulgata deja prevede o crestere de 50% pentru pensionarii din grupa 1 de munca si de 25%, pentru cei din grupa 2, de la 1 ianuarie 2009. Oficialii din Ministerul Muncii sustin insa ca nu au timp fizic, pentru recalcularea a un milion 800 de pensii. Asa ca legea de marire a pensiilor pentru cei care au lucrat in medii periculoase va fi aplicata in etape, pana cel mai tarziu la inceputul anului 2010.

FACILITATI PRIN ANL
Termenul in care chiriasii caselor construite prin ANL pot cumpara imobilul a fost redus de la ani la 3 ani, iar prima anuala acordata de stat tinerilor pentru cumpararea unei locuinte a fost majorata de la 15% la 25% din suma economista in sistemul bancar de creditare. Subventia de stat pentru constructia unei locuinte proprietate personala a fost majorata si ea la 30% prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

COPII TRIMISI INAPOI
Autoritatile italiene vor incepe, la 20 decembrie, repatrierea a peste 2.500 de copii romani aflati in centre sociale din Peninsula, relateaza La Repubblica. In cele mai multe cazuri, este vorba de copii abandonati de parinti sau care au fost obligati sa cerseasca. In Romania vor fi preluati de institutiile specializate sau chiar inapoiati familiilor biologice. Repatrierea se face in baza acordului bilateral semnat in luna iunie de ministrii de interne din cele doua tari.

LEUL IN SCADERE
Moneda romaneasca mai da un pas inapoi in fata principalelor valute: euro a crescut la 3,84 lei, iar dolarul american la 3,05 lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO