Pacientii operati pe creier se "recupereaza" in zgomot de picamer!

Ultima actualizare: 06-05-2012 15:45

Dupa ce au fost operati pe creier, sute de pacienti internati la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala se refac intr-o galagie infernala provocata de picamere si ciocane.

Pentru Ministerul Sanatatii nu reprezinta o prioritate. Parintii unor copii aflati in sectia Neurochirurgie au filmat conditiile in care isi revin dupa operatii chinuitoare cei mici, poate, poate cei in masura vor lua o decizie: ori inchid unitatea sanitara, ori cumpara mai repede un spital modular.

Acestea sunt conditiile in care un copil din Romania, operat pe creier se reface dupa interventia chirurgicala la spitalul bagdasar arseni. Zilnic, recuperarea dupa operatie a celor 35 de copilasi se face intr-un zgomot infernal.

Toate acestea din cauza lucrarilor de consolidare incepute in iulie 2007. Atunci, cei din Ministerul Sanatatii le promiteau medicilor si bolnavilor ca nici nu vor sti ca au un santier langa ei, pentru ca toata activitatea se va muta intr-un spital modular de campanie. Care n-a fost cumparat nici pana in ziua de astazi.

Cei din minister au inspectat acum o saptamana spitalul-santier si intocmesc un raport de urgenta. Acum depinde cat de repede vor lua si o decizie, pentru ca altfel pana in 2011 - cand e posibil sa fie incheiate lucrarile - bolnavii se vor trata in conditii inumane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO