Ordonanta de sistare a sporurilor salariale asteapta avizarea Guvernului

Bani

Guvernul va aproba ordonanta prin care sa sisteze sporuri salariale pentru functionari, sa nu mai acorde bugetarilor salarii de merit si sa plateasca sporul de radiatii în funcţie de cât de necesare sunt instalatiile emitatoare.

"Proiectul de ordonanta este inca in discutie, iar o decizie va fi luata in scurt timp", au declarat surse oficiale.

Tot in acest an se propune sa nu mai fie acordate nici premiile lunare, stabilite in limita a pana la 10% din cheltuielile cu salarii, pentru functionarii publici cu rezultate considerate valoroase in activitate, iar orele prestate peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul bugetar sa fie compensate corespunzator cu ore libere.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Industria textila romaneasca se duce de rapa. Mii de oameni sunt dati afara
Industria textila romaneasca se duce de rapa. Mii de oameni sunt dati afara

La fiecare patru zile, undeva in tara se inchide o firma de confectii. Se intampla in Romania si asta de cand a inceput anul. Lipsa comenzilor i-a naucit pur si simplu pe producatori: unii au tras obloanele, iar ceilalti fac eforturi sa supravietuiasca.

Criza loveste din nou! Mii de romani someri sufera de depresie
Criza loveste din nou! Mii de romani someri sufera de depresie

Depresivi si ingroziti de un viitor nesigur, foarte multi dintre somerii Romaniei ajung din fabricile unde lucrau, direct in saloanele de psihiatrie.

5.000 de oameni au ramas fara loc de munca in ultima saptamana
5.000 de oameni au ramas fara loc de munca in ultima saptamana

Numarul locurilor de munca ce vor fi disponibilizate pana in luna octombrie a ajuns la 43.658, cu peste 5.000 mai multe fata de saptamana trecuta, potrivit datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.