A văzut un bătrân sărman pe stradă, în ger, și l-a invitat acasă. Transformarea bărbatului

Dată publicare: 02-03-2018 18:44
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Lecție de omenie, oferită de o tânăra din Timișoara. Fata a zărit pe stradă un bătrân sărman care tremura și l-a invitat la ea acasă. I-a dat de mâncare, l-a dus la frizer și acum caută ajutor ca să îi renoveze casa.

Bunicul salvat vorbește două limbi străine și a lucrat până aproape de bătrânețe, când nu a mai găsit pe nimeni care să îl angajeze, deși el, ar mai fi muncit.

Anca l-a întâlnit pe bătrânul de 73 de ani în timp ce se îndrepta spre casă. Bietul om stătea zgribulit în frig, avea hainele murdare şi în picioare purta nişte pantofi cu câteva numere mai mari. Pentru că i s-a făcut milă de el, l-a luat acasă.

"L-am întrebat dacă are nevoie de o pătură şi a zis da. L-am întrebat dacă a mâncat ceva în ziua respectivă, a zis că nu că nu a avut timp. Era evident că nu a avut bani. M-am gândit că dacă vrea să mănânce cu mine. A rămas puţin surprins", spune Anca Gaică, tânăra care l-a ajutat.

În drum spre casa tinerei, bătrânul şi-a deschis sufletul. I-a spus că a locuit peste 20 de ani în Statele Unite şi că a revenit în ţara acum 15 ani pentru că nu a vrut să moară printre străini.

Întors acasă, a fost urmărit însă numai de ghinioane. Ai lui s-au stins pe rând şi a rămas singur, casa i-a fost distrusă de un incendiu şi acum stă într-un imobil dărăpănat care a aparţinut mamei lui.

"Am rămas total surprins că o persoană străină m-a întrebat: ai unde să stai? I-am spus, că stau, dar stau la frig. Am 142 de lei ajutor social, din care trebuie să îmi plătesc micile cheltuieli, curent, apă, gunoi", povestește bătrânul.

Tânăra care l-a adăpostit pe bunic i-a spus povestea pe reţelele de socializare. Iar acum, ajutată de prieteni, încearcă să îi schimbe viaţa în bine. L-a dus la frizer şi i-a cumpărat câteva haine groase.

Anca vrea să strângă bani ca să îl ajute să îşi repare casa. Zilele următoare, ea va deschide şi un cont unde bătrânul să primească donaţii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO