O româncă a transformat un orfelinat comunist într-o casă de bătrâni


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2017 19:32
Categorie: Stiri Sociale

Crescută în orfelinat şi supravieţuitoare a cancerului, o româncă, ne arată că ţara noastră are resurse nebănuite de bunătate pentru bătrâni.

Maria Holtzhauser a mobilizat sute de donatori şi voluntari, care au schimbat un azil din Giurgiu într-un cămin primitor. În plus, mai mulţi medici s-au oferit să-i trateze pe vârstnici.

91 de ani apasă greu pe umerii unui bunic. Freamătă ca la examen în speranţa că doctorul îl va face să vadă mai bine.

Pe hol, toţi colegii îşi aşteaptă rândul cuminţi la echipa de oftalmologi, adusă din capitală în căminul din comuna Hotarele, Giurgiu.

Aici a fost un orfelinat comunist; acum un an, a fost reconstruit ca azil. Dar a început să se schimbe din clădire în casă abia când o femeie, scăpată de un cancer la gât, a hotărât să-i ajute pe sărmani. Un medic i-a promis Mariei să-i opereze gratis pe cei din cămin. Iar domnul Ion se agaţă de şansă.

Maria Holtzhauser: “Putem spera într-o îmbunătăţire a acuitătii vizuale. Veştile nu-s tocmai rele.”

Maria Holtzhauser a trimis mii de mailuri către tot felul de firme şi i-a rugat pe prieteni să vină, când pot, ca voluntari. Au pus frigidere şi climatizare, draperii şi desene.

Zeci de mii de euro a strâns şi a dat mai departe. Maria spune că şi-a păstrat bucuria celor care n-aveau ajutor.

Un lucru nu reuşesc voluntarii, pentru că au şi ei familiile lor... să le promită că vor veni aici oricând ei se vor simţi singuri. Dar cu această problemă poate ajuta oricine ajunge câteva ore în comuna Hotarele din Giurgiu. De la primărie, faceţi prima la dreapta, apoi imediat stânga. Va aşteaptă cu braţele deschise 40 de bunici.

VIDEO PROTVPLUS.RO