O fetita de un an din SUA, diagnosticata cu "Alzheimer" infantil. Fara tratament, mama sa sustine ca "ar muri probabil"


Ultimul update: Vineri 23 Iunie 2017 07:16
Data publicarii: Marti 20 Iunie 2017 14:58
Categorie: Stiri externe
Marian are nevoie de ajutor

Parintii unei fetite de numai un an sunt devastati de cand au aflat ca fiica lor sufera de "Alzheimer", in forma infantila.

Parintii fetitei, Sara si Paul McGlocklin, sunt originari din California. Cei doi si-au dat seama ca fiica lor uita foarte repede cuvintele sau actiunile simple invatate, precum "buna" sau "pa".

Speriati, parintii micutei s-au adresat medicilor, care i-au pus un diagnostic dur: Nienmann-Pick de tipul C, o boala rara neurologica, denumita si Alzheimer infantil.

Medicii sustin ca, in cele mai multe dintre cauze, boala poate fi fatala.

In urma tratamentelor efectuate, parintii fetitei Marian sustin faptul ca au observat un progres. In plus, copila a inceput sa-si aminteasca unele cuvinte si actiuni pe care inainte de tratament nu si le putea aminti.

Mama fetei, Sara, sustine ca fara tratament Marian "ar muri probabil". "Marian este ce mai tanar pacient din intreaga lume, care sufera de aceasta boala", a adaugat Sara.

"Dupa ultimul tratament, ea pare mai puternica decat niciodata si dupa cateva zile a facut primii ei pasi", recunoaste Sara.

In aceste momente, parintii lui Marian incearca din rasputeri sa stranga banii necesari tratamentului pana nu isi va pierde abilitatea de-a merge, de-a manca, de-a vorbi sau chiar de-a respira.

Marian nu este singura la parinti si are o sora mai mare, Emily, in varsta de 4 ani. Intreaga sa familie se lupta pentru viata fetitei. "Vrem sa facem tot ceea ce putem pentru a o ajuta sa supravietuiasca", spune Sara.

Oricine doreste ii poate reda lui Marian sansa la viata, donand aici.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO