O familie indurerata din Craiova imparte sanse la viata altora!

Ultima actualizare: 15-10-2012 13:03

Chiar daca trec prin momente grele, rudele unui pacient aflat in moarte cerebrala au fost de acord ca organele vitale ale barbatului sa fie prelevate si donate pacientilor care au mare nevoie de un transplant.

Timp de patru ore, zece medici au recoltat organele si le vor aduce la Spitalul Fundeni catre cei aflati in suferinta.

Nu mai putin de zece medici de la Institutul Fundeni au fost chemati la Craiova pentru a preleva organele unui pacient aflat in moarte cerebrala. Tinand cont de lista de asteptare pentru un transplant, fiecare organ era extrem de important. Numai ca medicii au constatat ca ficatul barbatului era bolnav.

In aceste conditii, medicii au reusit sa recoleteze rinichii, la fel de asteptati de bolnavii de insuficienta renala care vor scapa de dializa. Grefe de piele si cornee prelevate au fost depozitate in banca de tesuturi de la Bucuresti.

Donatorul a fost un barbat de 42 de ani care a suferit multiple traumatisme la cap in urma unui accident. Desi medicii au incercat din rasputeri sa il tina in viata, pacientul nu a reactionat la tratament, iar doctorii l-au declarat ieri in moarte cerebrala. Familia a vrut ca moartea lui sa salveze alte vieti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO